1500 лева за парно и още толкова за ток при тези цени на руския нефт и газ

0
Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна
Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна Снимка: БГНЕС

Не спорете, не се карайте въпросът дали да спрем за ползваме руския нефт и газ е безсмислен, защото при тези цени никой и да иска не може да ги ползва, освен ако не искате да плащате по 1500 лева за парно и още толкова за ток и така да финансирате войната на Путин в Украйна.

Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна. Има мощни сили които отново ни карат както през 1941 година да застане на страната на новия Хитлер.

Няма сила на този свят, който да спре Путин да използва енергийните си ресурси като оръжие, с което ги прави непредсказуеми и забранени за ползване. За това отказът от руския нефт и газ е политически и икономически целесъобразна стъпка. А това, че една част от обществото, която "посредничеше" и ще загуби власт и пари, това си е техен проблем.

Знаете ли, че днес когато руския нефт се търгува около 100 долара за барел в света, ние не получаваме изгодната цената, защото всичко се затваря в кръга Литаско - Нефтохим.

По същия начин години наред руският природен газ у нас беше по-скъп отколкото в съседните ни държави - Сърбия и Турция.

За това насочете енергията си в друга посока - местния добив на нефт и газ, в стабилизирането на въглищния сектор и преминаване към ползването на електрическа енергия за отопление и битови нужди. А когато опре "ножа" да природен газ търсете ценовата формула - единственото спасение е привързване на договорите ни към Хенри Хъб. Европейските борси са мики мауси.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    darkaveng
    И кой е виновен за тези цени? Да не би да са фащ и техните либерални повърни, като спотови цени, etc.? Аман от български предатели! А решението е просто - ПростоКиро да тича при Путин и да договаря дългосрочен договор за петрол и газ! Ма дали има "топки"? Едва ли!
  • -1
    9
    Ако Еко
    Да живее шистовия газ и легалната сеч!!!
  • 7
    8
    Мартин
    Най обичам бивши милиционери мутри да вещаят гибел
  • 4
    7
    Технолог до 5
    Какви глупотевини си надрънкал? Кои са тия "свръхтехнологии" да помпиш петрол или газ? Да се чуди човек как са вадили петрол без западни технологии по времето на СССР.
  • 9
    6
    До хаха
    Хайде да се басираме, че до няколко месеца ЕС ще клекне и няма да има санкции - Русия държи всички основни суровини и сега производствата се насочват още повече към партньора на Русия Китай ( което може би е задната мисъл на руснаците и китайците). Днес канцлера на Германия заяви, че ЕС се е прострелял в крака с тия НАМЕРЕНИЯ ЗА санкции, т.к. борсите са полудели и икономиката на Европа е в риск да спре !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари