Германия преосмисля позицията си относно бежанците

0
Германските власти започват все по-прецизно да разглеждат документите на кандидатите за оставане в страната
Германските власти започват все по-прецизно да разглеждат документите на кандидатите за оставане в страната

Германското правителство преосмисля позицията си за допускане на всички бежанци от кризисни региони на своя територия.

В спешен порядък се разработва кризисна програма за подбор на оставащите и на тези, които трябва да се върнат обратно в страните, откъдето са дошли.

Дошлите от балканските държави-нечленки на ЕС големи групи роми, ще трябва да бъдат върнати спешно в страните си.

Такова е решението на политически Берлин след като от началото на годината към германска територия масово тръгнаха роми от Македония, Сърбия и Косово. Според кризисната програма на правителството, те са от държави, които не произвеждат напрежение и ще бъдат екстрадирани до месец.

До края на юни 9915 души, на които е отказан бежански статут, са екстрадирани, но с джобни пари, за да започнат отново живота си в страната, откъде са дошли.

Берлин определено затяга режима за получаване на статут на бежанец, стана ясно от последната среща на канцлера г-жа Меркел с министър-председателите на федералните провинции.

256 938 души са поискали бежански статут в Германия от началото на годината. Това е най-мощната бежанска вълна след края на Втората световна война.

До края на годината се очаква броят им да достигне около милион, което създава определено негативни нагласи сред обществото и води до екстремни прояви на крайнодесни групи и организации. От началото на годината са регистрирани 61 умишлени палежа на сгради, в които са настанени бежанци.

Но германските власти започват все по-прецизно да разглеждат документите на кандидатите за оставане в страната, което води до изнервяне на чакащите и също създава напрежение сред тях.

Същевременно около 190 хиляди души, на които е отказан бежански статут, продължават да са на германска земя като само 138 хиляди от тях имат право на временно оставане.

Голяма част от бежанците, идващи от Близкия Изток и Африка, ще бъдат връщани – според Дъблинското споразумение, което се оказва много добре познато от тях – в първата държава от Ес, на територията на която те са влезли, без значение каква е тяхната воля и желание.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари