ГЕРБ - Русе: Президентът Радев постига целите си незаконно

0
Бедрос Пехливанян: Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски
Бедрос Пехливанян: Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски

Общинските съветници от ГЕРБ - Русе излязоха с декларация в началото на днешното заседание на местния парламент, в която изразяват становището си относно действията на президента Румен Радев

Текстът бе прочетен от председателя на групата Бедрос Пехливанян, предаде Русе Медиа. Според съветниците от ГЕРБ Румен Радев не спазва конституцията и не може да е пример за нацията.

Ето и самата декларация:

„Съединението прави силата! С колко смисъл са изпълнени тези думи от 1885 година до днес. Всеки ден, всеки час, не само на 6-ти септември…

135 години по-късно, нашата страна е изправена пред нови предизвикателства. Имаме нужда от Обединители, а не от Разединител на нацията. И кой друг освен Президента на републиката би трябвало да даде пример и да защити демократичните принципи на държавността?!

„Когато сме единни, ние сме способни да пишем най-светлите страници от нашата история“. Звучи силно, нали? Това каза в словото си на празника преди няколко дни Румен Радев. От неговата уста, това са само думи, които не кореспондират с действията му.

За пъpви път в 30-годишната иcтоpия на пpезидентската институция, държавен глава си позволява да не спазва Конституцията и законите на страната ни, а да демонстрира двойни стандарти и задкулисни зависимости.

В развитите демокрации президентът е защитник на държавността и справедлив балансьор на интересите на гражданите. С всяко свое действие трябва да бъде за пример на всички. Пример ли е Радев днес? Пример ли е за обикновените българи, които следва да спазваме конституцията на страната си? Въпросът е риторичен. Защото не може човек, който постига целите си незаконно, да е пример за нацията. Това не е нашият президент.

Конституцията задължава държавния глава да олицетворява единството на нацията. А Радев през целия си мандат до момента не работи за доброто име на България по света, вместо това денонощно хули и руши основните институции на републиката – правителство, парламент, съд и прокуратура, с което отново нарушава духа на конституцията.

Демокрацията е най-ценното нещо. Всеки човек има право да иска по-добър живот. Затова и протестите са нещо нормално. Ето защо ние трябва да чуваме мнението на хората и да търсим начини за удовлетворяване на техните искания. Хубаво е, когато някой критикува властта, да отбелязва и какво е направено за България през последните 10 години. Този период съвпадна с управлението на ГЕРБ и по време на него страната се преобрази. Само в Русе вижте колко много неща се направиха. На национално ниво се построиха стотици километри магистрали, подобри се средата за живот във всички населени места, обнови се образователната инфраструктура, всяка година устойчиво се увеличават доходите. Нещо, което не може да се отрече. Това са факти. Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски. Разбира се, винаги има какво още да се направи.

Уважаеми колеги,

Управлението на една държава е нещо повече от учебник по управление на самолет. Единение, за което неведнъж се говори и в тази зала, не се постига с вдигнат юмрук и с призиви за метеж. По-доброто бъдеще на България в утрешния ден, може да бъде постигнато само с Демокрация“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари