Георги Рачев: Лятото започва на 8 юни

0
Виновен за лекото захлаждане от време на време е огромният антициклон „Виола“
Виновен за лекото захлаждане от време на време е огромният антициклон „Виола“ Снимка: bTV

Виновен за лекото захлаждане от време на време е огромният антициклон „Виола“

Лятото, така както го разбираме, започва частично на 2 юни, а изцяло – около 8-10 юни. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV проф. Георги Рачев.

„Все още могат да се видят хора с тениски и такива с якета. Когато има слънце е много топло, но след това рязко се захлажда. Виновен за това е един огромен антициклон над Великобритания – „Виола“, като в неговата източна периферия се промъкват едни такива хладни въздушни маси, които дестабилизират атмосферата“, обясни той.

Според проф. Рачев както днес, така и утре над страната ще вали дъжд и ще има гръмотевици. Времето ще се успокои след сряда следобед. Възможно е обаче леко захлаждане в неделя – вероятно с 1-2 градуса.

„Атмосферната циркулация ще се промени през следващата седмица и около сряда ще се затопли трайно – няма да ги има студените сутрини“, категоричен е той.

Проф. Рачев посочи, че в София температурите ще са около 23-24 градуса с много слънчеви часове. Само в неделя ще има леко захлаждане със сериозни валежи. Температурите в Пловдив ще продължат да се повишават – над 25-26 градуса.

По морето проблем е студената морска вода, която оказва влияние. Крайбрежните води обаче ще достигнат до 20-21 градуса. Слънце там няма да липсва. В средата на юни там температурите ще са между 23 и 24 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари