Изпращаме октомври с летни температури

2
Живакът скача над 30 градуса
Живакът скача над 30 градуса

Живакът скача над 30 градуса

Събота се очертава да бъде най-топлият ден за месеца и да се отчетат рекордни температури за края на октомври, прогнозира климатологът Георги Рачев, цитиран от „Телеграф“. Те обаче едва ли ще надминат нивата от 15 октомври 1993 г., когато са отчетени абсолютните максимални температури от 37 градуса в Русе и в София 32.

Днес термометърът ще надмине във Велико Търново, Плевен, Русе, Силистра 30 градуса, в столицата ще достигне 25-26 градуса, каза климатологът.

В неделя времето ще остане много топло за сезона, а в понеделник ще има много леко захлаждане. Максималните температури през следващата седмица ще са в рамките между 18-23 градуса, а минималните също ще са високи и ще бъдат между 9 и 14 градуса.

В сряда и четвъртък има вероятност за слаби валежи, без стопански характер. Това ще задълбочи засушаването, което продължава от средата на лятото, не случайно вече Плевен е на режим на водата, каза Рачев.

Климатологът препоръча да се пести водата, защото преди няколко дни на река Дунав при Русе е отбелязан абсолютният минимум за тези дни от годината. "В продължение на 100 години не е измервано такова ниско ниво", каза Георги Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари