Г-н Борисов, трябва да забравите, че народът ще ви позволи да станете премиер отново

0
Ако бяхте издигнали и любимата си каракачанка за президент, пак ли щяхте да го тълкувате като вот на недоверие
Ако бяхте издигнали и любимата си каракачанка за президент, пак ли щяхте да го тълкувате като вот на недоверие

Господин Борисов, ласкателствата и издигането в култ ви изядоха първите два мандата.

Като гледам, безкритичната маса пак е заляла профила ви, но тази маса няма да ви спечели нито един избор. Може само да отблъсне повече избиратели. Като ваш такъв се надявам ГЕРБ да състави правителство в рамките на този парламент, за да имате шанс след две години да бъдете пак премиер. Но сега нe виждам с какви очи ще се кандидатирате, евентуално, при положение, че ни причинихте това – при цялата си немотия пак да ходим на избори.

На мен не ми звучи убедително, че правителството така или иначе щяло да падне, при положение, че НИТО една политическа сила не иска избори. И не ми изглежда отговорно да си тръгвате точно през най-трудния зимен сезон, за да се върнете отново на пролет…За мен това не е държавническа позиция. Игрите на иди ми дойди ми са за една друга възраст, а когато в тези игри е заложено спокойствието на хората и стабилността на държавата, не може да ми събуди уважение и респект.

Между двата тура разговарях с много хора, подкрепили Радев или някой друг, и всички те бяха бесни, че обвързахте резултата от изборите с оставка. И то на кабинета. Може и да не повярвате, но най-недоволни бяха симпатизантите на БСП. Те също не искат избори след избори. А това че не им се връзва институцията президент с жена, се превърна единствено във ваш личен проблем. Затова ме сърби езика да попитам: Ако бяхте издигнали и любимата си каракачанка за президент, пак ли щяхте да го тълкувате като вот на недоверие, ако не я изберем?

Ако не съм станала достатъчно ясна, ще повторя: след като си тръгвате сега, и ако не дадете шанс на ГЕРБ да състави нов кабинет, трябва да забравите опцията, че народът ще ви позволи да станете премиер за трети път. И то само, за да не довършите мандата си отново. А очевидно на вас това ви стана навик. Ето върху тази си грешка трябва да разсъждавате. И направете най-после анкета сред вашите симпатизанти и членове от какво са недоволни, да чуете първо техния глас. Защото отдавна из въздуха се носи мирис на изгоряло и ваши хора даваха знаци, че им е обидно да бъдат управлявани с директиви отгоре.

Според мен, вие обещахте оставка, само за да мобилизирате електората си, и в това няма нищо осъдително. Всеки лидер сам избира как да мотивира хората си, но щеше да бъде много по-лесно и просто, ако бяхте признали, че това е бил вашият начин /правилен или грешен/, да активизирате избирателите си. Защо не го направихте, а измъчвате себе си и своите хора, които се чудят как да ви оправдаят?

Пазете се да не изгубите доверието на своите, защото ми се струва, че там ви е основният проблем.

Даниела Петровска /коментар в профила на Борисов във Фейсбук/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари