Нидал Алгафари: Пред ГЕРБ и Бойко Борисов стоят четири или пет варианта

0
Нидал Алгафари: Пред ГЕРБ и Бойко Борисов стоят четири или пет варианта
Нидал Алгафари: Пред ГЕРБ и Бойко Борисов стоят четири или пет варианта Видео: NOVA

Милен Любенов и Нидал Алгафари коментираха политическата ситуация в страната

Ще успеят ли управляващите да намерят компромис, след като и ГЕРБ-СДС представиха своето предложение за коалиционно споразумение, или се върви към избори? Темата в "Интервюто в Новините на NOVA" коментираха политологът Милен Любенов и политическият коментатор Нидал Алгафари.

Пред политическа партия ГЕРБ и пред Бойко Борисов стоят четири или пет варианта, които може да се разиграят. Да направят нова коалиция с други играчи, да отидат на избори. Докато пред ПП има един единствен избор – сега да останат под някакъв вариант, в някаква коалиция. Защото, ако те не се съгласят, много е вероятно да се направи една друга коалиция, в която да участват системните партии – БСП, ГЕРБ, ДПС и „Да, България”, заяви Алгафари.

Мисля си, че ще се стигне до подписване на документ. На нещо, което ще бъде наречено „коалиционно споразумение". Защото има такава необходимост, През последните 9 месеца видяхме, че един от основните проблеми пред управляващото мнозинство е липсата на механизъм за вземане на решения. Отдавна се говори за това, а сега е подходящото време за подписване на подобно споразумение”, подчерта Любенов в ефира на NOVA.

По думите му вариант за „други конфигурации в рамките на този парламент” – такива се „изключват до провеждането на евроизборите”. „Защото те ще бъдат ключови. Ако там настъпи някакво осезаемо разместване на електоралните пластове, това би могло да даде самочувствие на партията победител да потърси нови мнозинства. Но до европейските избори изключвам вариант за някаква нова конфигурация”, посочи политологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    лойко от Банкя
    След като ме спипаха по гол задник с презервативи, с пищов, и с голямо количество пачки недекларирана валута с неизяснен произход в чекмето, вариантите пред мен са да ме набутат в пандиза при бай Ставри. https://fakti.bg/bulgaria/627880-novi-snimki-ot-spalnata-na-boiko-borisov
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари