Наталия Киселова: ГЕРБ пуска четири амазонки да бранят интересите на Борисов

1
"Вероятността да се обърка нещо и да се стигне до предсрочни избори не бива да бъде изключвана", каза преподавателят
"Вероятността да се обърка нещо и да се стигне до предсрочни избори не бива да бъде изключвана", каза преподавателят Снимка: БГНЕС

"Вероятността да се обърка нещо и да се стигне до предсрочни избори не бива да бъде изключвана", каза преподавателят

"Министър-председателят подава оставка и това е основание да се сформира процедурата за ново правителство, тоест нов министър-председател", коментира преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Тя отбеляза, че в следващите дни екипът от представителите на ГЕРБ-СДС ще преговарят.

"ГЕРБ пуска четири амазонки, които ще бранят интересите на Борисов. След като беше подадена оставката, г-н Денков вече е освободен от ангажимента да му се казва: "Ела тук", "Ние ще седнем на твоето място". Той вече постави оставката на масата и каза: "ето, аз изпълних частта от ангажимента, да видим какво предлагате", посочи доц. Киселова.

По думите ѝ всеки тръгва от крайни позиции и добави, че е очаквала повече от ГЕРБ-СДС.

"Начинът, по който са формулирани част от точките по Приложение 1, е явно заобикаляне на Конституцията. НС е органът, който приема законите, МС приема актове. Рамката трябва да бъде определена в закона, а не да се съгласува с председател на комисия. Не се прави по този начин", каза тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Доц. Киселова коментира и разбирането за плаващите мнозинства.

"Вместо да се каже: "Търсим подкрепа от всички парламентарни групи", тричленки от едната и от другата парламентарна група ще одобряват кандидатите за регулаторните органи. Това означава, че изключват възможността да се включи представител на опозицията", заяви доц. Киселова.

Според нея гласуването на оставката ще бъде осъществено, когато се споразумеят по отношение на лицата в правителството. На въпрос има ли вариант за служебно правителство, тя отговори, че вероятността да се обърка нещо и да се стигне до развръзка чрез предсрочни избори не бива да бъде изключвана.

"Ако не се стигне до правителство, първи сред кандидатите за служебни министър-председатели ще е действащият председател на НС Росен Желязков", смята преподавателят по конституционно право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари