Г-7 с нови санкции срещу Русия, забрана на инвестиции, отказ от руска енергия

2
Страните от Г-7 ще забранят всички инвестиции в Русия, включително в енергийния сектор, и ще разширят ограниченията за износ и внос
Страните от Г-7 ще забранят всички инвестиции в Русия, включително в енергийния сектор, и ще разширят ограниченията за износ и внос Снимка: БГНЕС

Страните от Групата на седемте (Г-7) ще засилят натиска върху Русия, включително чрез налагането на допълнителни санкции срещу руски държавни структури

 Лидерите на Г-7 заявиха това в изявление, публикувано днес след срещата на върха, предаде БГНЕС.

"Ще засилим натиска върху Русия, включително чрез налагане на допълнителни санкции на държавните структури, които са основният двигател на руската икономика", се казва в изявлението.

Страните от Г-7 ще забранят всички инвестиции в Русия, включително в енергийния сектор, и ще разширят ограниченията за износ и внос.

"Забраняваме нови инвестиции в ключови сектори на руската икономика, включително в енергийния сектор", се казва в изявлението. „Възнамеряваме да разширим забраните, свързани с износа на модерни стоки и специализирани услуги, важни за сигурността, държавните структури и икономиката на Русия. Ще затегнем и ограниченията върху вноса на редица стоки, които са изгодни за Русия“.

Лидерите на Г-7 заявиха, че с продължаването на сраженията в Украйна ще се стигне до дългосрочен процес на "икономическа, финансова и технологична изолация на Русия".

"Ще продължим да изключваме руските банки от световната финансова система. Вече значително влошихме състоянието на финансовата система на Русия, като се насочихме към трансакции с активи на Централната банка и няколко други финансови институции", се казва в изявлението.

Страните от Г-7 възнамеряват да ускорят плановете си за намаляване на зависимостта от руския петрол и въглища и ще наложат допълнителни санкции срещу руския отбранително-промишлен комплекс.

Страните от Г-7 ще засилят съвместните мерки за наблюдение на спазването на санкциите, наложени срещу Русия, включително чрез предотвратяване на заобикалянето и избягването на ограниченията.

"Ще засилим колективното си прилагане и наблюдение на съществуващите мерки, включително чрез укрепване на националните ни органи за наблюдение на спазването на санкциите и работа с нашите партньори за предотвратяване на нарушения на санкциите чрез избягване, заобикаляне и компенсация", се подчертава в документа.

В документа се отбелязва, че държавите от Г-7 "ще продължат и засилят кампанията срещу елитите и членовете на техните семейства, които подкрепят руския президент Владимир Путин" по въпроса за инвазията на Русия в Украйна.

"В съответствие с правната ни рамка ще наложим санкции на допълнителни физически лица и юридически образувания", се подчертава в текста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    ...
    абсолютно никой не ви отразява с вашите санкции, започнати от 8 години насам. Русия никога няма да фалира. По скоро сащ ще фалира, отколкото Русия някога. няма да е богата на долари и евро хартийки но никога няма да фалира. бездетни безродници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари