Френско училище записа 15 овце, за да не му закрият паралелка

1
В регистъра била вписана ученичка с името "Баа-бет", на забавна церемония, наблюдавана от децата, родителите и учителите
В регистъра била вписана ученичка с името "Баа-бет", на забавна церемония, наблюдавана от децата, родителите и учителите Снимка: AFP/Getty Images

Петнадесет овце бяха символично записани като попълнение в основно училище във Френските Алпи, след като родители се притесниха, че намаляващият брой на учениците ще доведе до затваряне на някои от паралелките, съобщава The Guardian.

Необичайният ход е бил предприет, след като на училището в Крет ан Белдон, село в полите на Алпите, му е било съобщено, че една от неговите 11 паралелки ще бъде затворена, ако броят на учениците спадне от 266 на 261.

Във вторник сутринта местен овчар и неговото куче дошли в училището, заедно със стадо от 50 овце, 15 от които били "официално" записани, след като са им показани и свидетелствата за раждане, изисквани по закон.

В регистъра била вписана ученичка с името "Баа-бет", на забавна церемония, наблюдавана от децата, родителите и учителите.

"Сега не се налага да закриваме никакви класове", засмя се Гаел Лавал, един от родителите зад инциативата, които обвиниха националните образователни власти, че се интересуват повече от числата, отколкото от благополучието на децата.

Лавал каза, че са използвали хумора, за да ангажират повече хора да обърнат внимание на "мизерната" ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари