Франция е против всички страни членки да намалят с 15% потреблението на газ

0
Испания, Португалия и Гърция също изразиха категорично несъгласие с предложението пестенето да стане задължително
Испания, Португалия и Гърция също изразиха категорично несъгласие с предложението пестенето да стане задължително Снимка: Alamy

Испания, Португалия и Гърция също изразиха категорично несъгласие с предложението пестенето да стане задължително

Предложението на Европейската комисия за 15% намаляване на потреблението на природен газ в страните членки на Европейския съюз от следващия месец до март идната година ще претърпи значителни промени преди да бъде представено за одобрение утре от министрите на енергетиката на 27-те, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

Това стана ясно след като и Франция се обяви днес против това всички страни членки да намалят с еднакъв процент потреблението си.

Испания, Португалия и Гърция бяха изразили досега категорично несъгласие с предложението, което предвижда мярката да е доброволна, но в случай, че Еврокомисията обяви извънредна ситуация с доставките на газ, пестенето да стане задължително.

По информация на Ройтерс чешкото председателство на Съюза е предложило серия от изключения, които се обсъждат днес от постоянните представители на 27-те в Брюксел.

Предложенията включват по-нисък процент на намалено потребление за страните с повече запаси от газ и за тези, които изнасят за други страни членки; изключване от схемата на островни държави като Ирландия и Малта; както и на ключови индустрии като химическата и стоманопроизводството.

И най-важното - намаляването на потреблението ще става задължително не с решение на Еврокомисията, а на Съвета на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Франсета и швайни
    Ще се молите товарищ Путин да ви пръдне в тръбичката малко газчица, даже и ще го целувате по дупето, за да го омилостивите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари