Фотограф, отвлечен в Сирия преди 3 години, беше освободен

0
Константин беше отвлечен през октомври 2013 година от ислямистката група Лиуа ат Таухид
Константин беше отвлечен през октомври 2013 година от ислямистката група Лиуа ат Таухид

Руски фотограф, отвлечен през 2013 г. от сирийска бунтовническа група, беше освободен и се върна в родината си, съобщи Федералната служба за сигурност.

"Константин Журавльов, който пътуваше по цял свят и беше отвлечен в северната част на Сирия през октомври 2013 г. от въоръжена група, се завърна в Русия", заяви говорител на федералната служба, цитирана от руски медии.

35-годишният Журавльов е пътувал на автостоп от Томск до пустинята Сахара.

Той се върна в Сирия през Турция, преди да бъде отвлечен от ислямистката група Лиуа ат Таухид в северозападна Сирия, предаде Франс прес и БТА.

Бунтовническата група го обвиняваше, че е шпионин на служба на правителството на президента Башар Асад. Групата се е отцепила от Свободната сирийска армия и е близка до "Мюсюлмански братя". През 2013 г. тя имаше сериозно влияние в провинция Алепо. След това организацията се присъедини към други бунтовнически групи, сформирайки "Ислямския фронт", тогава една от най-големите фракции в Сирия.

Запаленият пътешественик Журавльов вече е обиколил света и планираше да се върне в Сахара, за да прекара там 21 дни сам като част от своя проект "Насаме с пустинята", съобщават руски медии.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари