Владимир Путин: Русия не иска пряк военен сблъсък със САЩ

2
Руският президент каза това във връзка с инцидентите в Сирия
Руският президент каза това във връзка с инцидентите в Сирия Снимка: KREMLIN.RU

Руският президент каза това във връзка с инцидентите в Сирия

Русия е готова за всякакви сценарии, но не иска пряк военен сблъсък със САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на беседа с журналисти, като визира инцидентите в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Винаги сме готови за всякакъв сценарий, но никой не иска това и по инициатива на американската страна навремето създадохме специален механизъм за предотвратяване на тези конфликти. Директно нашите ръководители на определени подразделения общуват помежду си, имат възможност да се консултират при всяка кризисна ситуация. Това показва, че никой не желае никакви сблъсъци”, каза Путин.

Контраадмирал Олег Гуринов, заместник-ръководител на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, съобщи, че от началото на тази година самолетите на водената от САЩ международна коалиция са извършили 23 опасни сближавания със машини на руските Въздушно-космически сили (ВКС) в небето над Сирия, а безпилотните летателни апарати са нарушили безопасността на полетите в Сирия 340 пъти. Само на 27 юли изтребители на проамериканската антитерористична коалиция са нарушили сирийското въздушно пространство осем пъти, обяснява той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    до 5
    макетите са в Холивуд - те работят за украйна 🤣
  • 2
    8
    Име
    Ехаа, леко да не скъсате синджира. Чета ви глупостите, и искрено се забавлявам. "Няма по сляп от нежелаещия да прогледне, и няма по глух от нежелаещия да чуе. Ванковци, бончовци...Някога, когато Слънцето изгасне, дори в последните му минути, ще има таква платени списуватели като вас, които ще повтарят като папагали това което им е спуснато да повтарят. Жалка работа. Толкова много глупости, колкото се изприказваха и изписаха през последната година, никога не са приказвани и писани. Което пък говори много лошо за нивото на съвременните платени списуватели, и на техните началници..пардон - работодатели...Както писах вече - жалка работа.
  • 1
    7
    Ванка с танка
    Каква хранилка бе капут,нямам нищо руско,не искам нищо руско,щастлив съм,че съм се родил в Европа.Живея свободно,мога да говоря със всички за всичко.Какво да ми липсва - да ме клатят с най скъпата газ,да карам със сорт Урал на цената на Брент.Знам родителите ми как не са могли да видят Европа,а аз мога когато реша да отида където си искам.Харесва ми и се радвам ,че сме в Европа и НАТО....на който не му харесва ебавайте си майката и заминавайте за Русия.Мръсни руски дебили само едно сте чували в училище и друго главата ви неможе да осмисли.Вярвайте още в комунистическите лозунги
  • 0
    6
    Bonkerz
    Украйна има природни ресурси на потенциална стойност от 7.5 трилиона долара, което я нарежда на 4 място в света. Няма да допуснем те да попаднат в ръцете на тераруските. Украйна има ядрени специалисти, които могат да помогнат на нашата енергетика от съветски тип. Украйна произвежда мн изделия за автомобилостроенето, ракетостроенето, самолетостроенето (най-големия самолет на света бе техен), може да ремонтира двигателите на нашите МиГ-ове, има редки газове и минерали, водещ производител на пшеница, слънчоглед и т.н Райнметал иска сега да строи завод за танкове в Западна Украйна и т.н. Украйна е бъдещето и ще търгуваме с нея, тя ще запомни кой й е помогнал и кой не. Русия остава в миналото, няма да й даваме пари да строи ракети и да ги насочва към нас!
  • 2
    5
    До 2
    Не видя ли,че това са макети,наивник си голям или русофил предан.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари