Филм за две българки взриви САЩ!

2
Филмът разказва за съдбата на стотици български семейства
Филмът разказва за съдбата на стотици български семейства

Още след първите 10 прожекции, организирани в Чикаго, Сан Франциско и Делауеър, „The Summer Help“ попадна в топ 25 на най-гледаните и коментирани в социалните мрежи.

70-минутен документален филм, заснет от преподавателка в АУБ, за две българки, студентки в същия университет, се превърна в истински хит тази пролет в САЩ и благодарение на него Благоевград стана най-разпознаваемият български град за американците.

Още след първите 10 прожекции, организирани в Чикаго, Сан Франциско и Делауеър, филмът „The Summer Help“ попадна в топ 25 на най-гледаните и коментирани в социалните мрежи документални филми в Сан Франциско и в момента продължава да дърпа напред в класацията.

Филмът е заснет от Мелъди Гилбърт на 2 континента и разказва за съдбата на стотици български семейства, чиито деца идват на летни бригади в САЩ. Идеята се ражда, докато Гилбърт е преподавател по журналистика в АУБ и през 2012 г. чува за първи път за програмите Work and Travel, които са част от живота на хиляди български студенти, които през лятото ходят на летни бригади в САЩ, мият чинии и тоалетни, чистят стаи и въобще вършат черната работа, с която американците не желаят да се захващат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари