Фестивалът „Бързи и яростни на колелца“ събра десетки деца и младежи в Русе

1

Близо 100 деца и младежи се включиха в надпревара с ролери и тротинетки в рамките на Фестивала „Бързи и яростни на колелца

Събитието се проведе на ул. „Александровска“, в участъка от Паметника на Альоша до ПГДВА „Йосиф Вондрак“.

Участниците с ролери бяха разделени в четири възрастови групи. В надпреварата за деца до 8 години на първо място се класира Анастасия Трифонова, второто място спечели Яна Антонова, а бронзов медал- Сияна Блажева.

При любителите на ролери във втората възрастова група от 9 до 12 години първото място е за Екатерина Пулин, на второ място се класира Радостина Балдузанова, а на трето – Екатерина Стефанова.

При младежите от 13 до 15 години на първо място се класира Нео Ангелов, а на второ Богдана Михайлова.

При участниците над 15 години първото място извоюва Даниел Георгиев, а втори и трети останаха Ивайло Николаев и Елица Раева.

Оспорвана беше надпреварата при тротинетките, където в групата до 10 години на първо място се класира Виктория Обрешкова, на второ- Алекс Цанев, а на трето – Радина Пламенова.  Първи при по-големите е Окан Тунджай, втори – Даниел Киров, а трети – Майкъл Радославов.  

Наградите в предиобедните часове бяха връчени от заместник - кмета на Русе Магдалина Илиева.

Фестивалът продължи със съревнованието за участниците с по-голям опит в карането на ролери и тротинетки.

Представилите се най-добре в различните етапи на състезанията получиха атрактивни награди, осигурени от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и спонсорите на състезанието.

Фестивалът на колелца се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Екстрийм Скейт“, със съдействието на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и фирмите „Екстрийм Спорт“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Ас – Строй“, „Санси“ и магазин “Вълшебство”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Шакира
    Бързи? Че и яростни? Попитала костенурката, преди да изпревари ленивеца. По-скоро, тра-ла-ла-ла-ла-лаааааа. Споделил слона ,.....моя приятел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари