Евгений Дайнов: След лидерската среща виждам заявка за съвместно управление на ГЕРБ и БСП

0
Той нарече скандалът Nexo измислен и „милиционерска история“ за злепоставяне на хора
Той нарече скандалът Nexo измислен и „милиционерска история“ за злепоставяне на хора Видео: NOVA

Той нарече скандалът Nexo измислен и „милиционерска история“ за злепоставяне на хора

След лидерската среща виждам заявление за съвместно управление между ГЕРБ и БСП. В ситуацията, в която се намираме всичко е политика. Това каза политологът Евгений Дайнов в студиото на „Офанзива“ по NOVA.

Идеята на Христо Иванов за техническо правителство е била ГЕРБ да подкрепят правителство без да искат нищо насреща, посочи той. "Това не сработи. ГЕРБ смятат, че могат да върнат времето назад, каза Дайнов.

По повод статията в „Ди велт“ той определи, че за пръв път България стъпва достойно на политическата сцена и спасява цяла държава. „Ако Кирил Петков и Асен Василев бяха се опитали да минат това действие като официално, БСП щеше да напусне и те нямаше да имат възможността нищо да сторят . Те са действали в рамките на възможното“, допълни Дайнов.

Той смята, че по време на протестите 2020 година се оформи процепа между старото и новото. Дайнов е на мнение, че неща, които бяха възможни сега биха били вредни.

Българският народ трябва да знае, че пред него има две групи хора. Едните говорят към бъдещето, други искат да го върнат към миналото. Хората трябва да изберат“, заяви той.

Той нарече скандалът Nexo измислен и „милиционерска история“ за злепоставяне на хора. „Това са политически деяния прокарвани по милиционерски начин и нямат нищо общо със справедливостта“, допълни той.

Дайнов е на мнение, че „нещо е станало между Румен Радев и Стефан Янев“, заради което лидерът на „Български възход“ не получи третия мандат. „По-добре за всички е, че стана така. По добре стана с лидерската среща. По-добре, че тази коалиция се обяви без да се крие зад гърба на Янев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари