Еманюел Макрон призовава за "много по-силна" европейска отбранителна промишленост

0
Много европейски страни заявяват желание да увеличат бюджетите си за отбрана
Много европейски страни заявяват желание да увеличат бюджетите си за отбрана Снимка: Getty Images

Много европейски страни заявяват желание да увеличат бюджетите си за отбрана

Френският президент Еманюел Макрон призова днес за укрепване на европейската отбранителна индустрия, която според него трябва да бъде "много по-силна", за да отговаря на нарасналите военни нужди след започването на войната в Украйна. Президентът настоя също "за преоценка" на френските военни разходи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Нека не вървим напред, повтаряйки грешките от миналото, да харчим много, за да купуваме другаде - това не е добра идея", заяви Макрон, откривайки международното оръжейно изложение "Юросатори" край Париж на фона на заявеното от много европейски страни желание да увеличат бюджета си за отбрана.

"Необходимо е да укрепим промишлеността и индустриалната и технологичната база, за да имаме много по-силна и много по-взискателна европейска отбрана, в противен случай ще създаваме разходите на бъдещето", допълни той, повтаряйки своя апел от 2017 г., когато влезе в Елисейския дворец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    русенец до първи
    Не съм почитател на Макрон, но тука е прав. Европа трябва да има своя отбранителна промишленост. Така няма да бъдем зависими от САЩ, и ще можем да противостоим на Империята на злото. Само един русофил и почитател на Путлер може да бъде противник на една силна и независима Европа. Не мога да приема за разумно в Русия да се въобъражават и преворожават, а ние да нехаем. Само силна отбранителна промишленосх ще доведе до силна и независима Европа, еднакво противостояща и на САЩ и на Русия.
  • 2
    1
    На Марко Тотев чадъра
    Много силен шут в гъзъ ще изядеш преварен макарон! Взимай си дъртата чанта и чупката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари