Еманюел Макрон обеща да се изкъпе в Сена

0
Френският президент обиколи новия комплекс, в който ще се помещават олимпийците
Френският президент обиколи новия комплекс, в който ще се помещават олимпийците Снимка: БГНЕС

Френският президент обиколи новия комплекс, в който ще се помещават олимпийците

Еманюел Макрон обеща да плува в река Сена, която се почиства за Олимпиадата в Париж. Френският президент обиколи новия комплекс, в който ще се помещават олимпийците.

Макрон посочи намаляването на замърсяването в Сена като едно от положителните дългосрочни въздействия на Игрите. По думите му се правят извънредни публични инвестиции, за да се направи реката отново годна за плуване. От 1923 тя е забранена за къпане, пише DarikNews.bg.

Попитан от журналист дали би плувал в почистената Сена Макрон отговори: „Аз, да, ще отида. Но няма да ви кажа кога, защото сигурно и вие ще дойдете“.

Посещението на президента в строго охраняваното олимпийско село подчертава как Олимпиадата в Париж помага за трансформирането на някои необлагодетелствани квартали в по-бедните предградия на френската столица, отбелязват френски медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари