Франция не планира да изпраща войски в Украйна

0
Френският президент Еманюел Макрон припомни, че участниците в срещата в Париж са се споразумели за пет области
Френският президент Еманюел Макрон припомни, че участниците в срещата в Париж са се споразумели за пет области Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон припомни, че участниците в срещата в Париж са се споразумели за пет области

"Франция не планира да изпраща свои войски в Украйна в близко бъдеще", в това увери френският президент Еманюел Макрон в интервю за новинарския портал Novinky.cz и вестник Právo преди посещението си в Прага във вторник (5 март).

Макрон реагира на множеството международни реакции на една от забележките му относно войната в Украйна по време на срещата с 26 държавни глави в Париж миналата седмица. "В отговор на въпроса, който ми беше зададен за изпращането на войски, заявих, че нищо не е изключено", припомни той.

"Това не означава, че обмисляме изпращането на френски войски в Украйна в близко бъдеще, а че започваме дебат и мислим за всичко, което може да се направи в подкрепа на Украйна, особено на украинска територия", посочи още френският президент.

Той заяви, че участниците в срещата в Париж са се споразумели за пет области, в които искат да направят повече: киберзащита, съвместно производство на военно оборудване в Украйна, сигурност за страните, пряко застрашени от руската офанзива в Украйна, по-специално Молдова, възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус и операции по разминиране, информира Агенция Фокус.

"Освен това винаги съм бил ясен относно нашата рамка: ние не воюваме срещу руския народ и отказваме да влезем в логиката на ескалацията", подчертава Макрон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Еврогей
    Аз писах коментара под номер 3, след малко заминавам за Гърция са сключа брак!
  • -2
    5
    Sтанко
    Вие като ги пращахте преди, случайно попаднаха във врачанско - та там наши говедари им попариха вмирисаните якички... Днес не смеят даже да дрънкат, защото и в това виждаме, че не ги бива... Макарона е тооокова жалък политик, че даже франсетата не могат да го дишат... Това са първите аристократични толерасти, които пуснаха вмирисаната чернилка (като мине покрай теб - мирише на кон) да им напъпля белите жени... А ония, с притъпените осезателни и вкусови рецептори се радват на черните наденици и забравят за аристократичните си корени... Как може на подобна пастмина да се остави съдбата на човечеството???
  • 0
    4
    до 3
    За бабоеба става дума в статията, а не за участващите в коментарите. Да не мислиш, че някой го е грижа, че си америкопитек, че си тъпо говедо , което няма собствено мнение, а единствено е в състояние да оплюва и клюкари по адрес на присъстващите под статиите? Много ми приличаш на една дърта клюкарка от махалата.:)
  • -8
    3
    До олигофрена на Путин
    Оня не знам дали е бабоеб, ама ти безспорно си путиноибрик...
  • 5
    2
    фена на Путин
    Бабоеба се усети, че е омотал пиара и запя съвсем друга песен. Типично по Френски, изговаряш неща, които ги няма написани и не изговаряш написаните. Баба ми, да е нейно царството небесно, викаше, въртиопашки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари