Екип от международни експерти ще ни помага за жп транспорта и логистиката

0
Дискутирани са и възможностите за развитие на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на коридор Рейнско-Дунавски
Дискутирани са и възможностите за развитие на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на коридор Рейнско-Дунавски Снимка: МТ

Дискутирани са и възможностите за развитие на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на коридор Рейнско-Дунавски

Министърът на транспорта отправи покана към експерти от Германия за изготвяне на логистичен план за развитие на мултимодален транспорт в България и ефикасност на транспортната мрежа у нас.

Това стана на среща между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министъра Владимир Върбанов и представителя на Изпълнителния съвет на „Пристанище Дуисбург“ Томас Шлипкьотер, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В края на миналата седмица Френската агенция за развитие пое ангажимент да извърши конкурс и да изпрати експерт в областта на железопътните превози. Така в министерството ще се сформира екип от европейски професионалисти в две от важните сфери.

Доброто географско положение не е достатъчно за ефективна транспортна мрежа, а е необходимо да се осигури свързаност чрез развитие на комбиниран транспорт, чрез пътна и железопътна инфраструктура, вътрешни водни пътища и комбинации от железопътна и пътна, както и от морска и железопътна инфраструктура. Икономическият растеж на България зависи от осигуряването на добра транспортна логистика и максимална ефективност на преминаващите през територията ни коридори“, заяви след срещата министър Събев.

Дискутирани бяха възможностите за развитие на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе по протежението на коридор Рейнско-Дунавски.

Двете страни изразиха увереност, че, за да се гарантира транспортната свързаност между Европа и Азия, е необходимо да има стабилно и надеждно управление на веригите за доставки, информират още от министерството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ДД
    Защо не присъства Везиева ? Това е човек с експертиза тип БДЖ ! Возила се е на влак през1970 г. Такова назначение е срам и за братята Бобокови ,и за Русе !
  • 3
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Еееее, друго си е да си платиш, за да си министър! Така повече хора успяват да видят идиота в теб!
  • 0
    1
    русенец
    Събев, не се напъвай! Малко ви остава!:) Такива малоумници никога не са били във влъстта! Кофтито е, че моментът не е подходящ държавата да се ръководи от идиоти.:(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари