Николай Събев: Управител на жп база е правил лични празненства за сметка на държавата

2
Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам, разкри транспортният министър
Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам, разкри транспортният министър Видео: NOVA

Според него след 8 декември понятията държава и родина са се слели в едно

"Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости там като в негова лична туристическа база. Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от държавата. При нарушен обществен интерес веднага ще има реакция".

Това заяви транспортният министър Николай Събев в ефира на NOVA.

Той разкри, че има сигнали, че Аспаруховият мост е технически не толкова годен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна". "Затова ще бъде направено обследване, а ако има опасност, проектът ще бъде спрян", обяви министърът.

По думите му когато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери. "Има две причини да смятаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към МВР, защото в самият договор не се предвижда държавната фирма да превъзлага на трето лице да извършва тази дейност. ДНСК пък е констатирала при изпълнението на процеса, няма нужните подписи. Има строителни книжа, които не отговарят на закона", подчерта той.

Относно концесията на летище "София" министърът сподели, че е важно да се знае доколко най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена.

"Потребителят трябва да усеща резултатите от концесионния договор. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли основната част от инвестициите си", посочи Събев. И призна, че е милионер от предприемаческата си дейност в транспортна фирма.

"Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам. След 8 декември понятията държава и родина са се слели в едно. Цялата ми дейност е свързана с това да развявам гордо националния флаг", разказа министър Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари