Едната пострадала ученичка е преместена в УМБАЛ Канев

2
И двете момичета са с фрактури на носа
И двете момичета са с фрактури на носа

Пострадалите две ученички - на 15 и на 17 години, при катастрофата между два микробуса край русенското село Джулюница, са с фрактури на носа.

Няма опасност за живота им, в добро състояние са и са контактни. С тях работи и психолог, за да се съвземат по-бързо от шока. Това съобщи за БТА Димитър Димитров - началник на Медико-информационния отдел към болницата в град Бяла, Русенско.

Той обясни, че 17-годишното момиче е пренасочено към Университетската болница "Канев" в Русе, тъй като при фрактурата има и разместване. Петнайсетгодишната ученичка ще остане за наблюдение в беленската болница.

Сигнал за инцидента е подаден около 14:30 часа днес. Микробус "Форд Транзит" с холандска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически микробус "Ситроен", управляван от 62-годишен шофьор.

Димитров обясни, че в лечебното заведение за преглед са били приети двамата шофьори и пътник от превозното средство с чуждестранна регистрация. Последният е с травма на врата, като той е пренасочен към УМБАЛ "Канев" в Русе. Двамата шофьори са с травми на крайници. Водачът на ученическия микробус е получил хипертонична криза, като ще остане за лечение в болницата.

От полицията съобщиха, че огледът на местопроизшествието продължава. Изясняват се причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни. Вероятната причина за произшествието е несъобразена спрямо пътните условия скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари