Две жени са с фрактури след катастрофата край Борово

1
7 от туристите са с порезни рани и контузии, а една жена е с наранявания на очите и контузия на главата
7 от туристите са с порезни рани и контузии, а една жена е с наранявания на очите и контузия на главата Снимка: Facebook / Диана Русинова

7 от туристите са с порезни рани и контузии, а една жена е с наранявания на очите и контузия на главата

На 2 януари 2024 г. около 12:20 часа в ОДМВР - Русе е получен сигнал за възникнал пътен инцидент между товарен автомобил и автобус с пострадали лица в района на км 43+400 на главен път Русе - Бяла в землището на град Борово.

При извършения оглед на местопроизшествие се е установило, че автобус с марка "Мерцедес" с румънска регистрация, превозващ гръцки туристи, движещ се в посока към гр. Бяла, на мокра пътна настилка, на пътен участък при ляв завой, при неустановени към момента причини, е навлязъл в платното за насрещно движение и се е блъснал в задната част на състав от пътни превозни средства - влекач с марка "Ивеко" с турска регистрация и полуремарке "Тирсан", с водач турски гражданин, след което автобусът е напуснал платното за движение вдясно.

Вследствие на инцидента са пострадали 10 пътници от автобуса - най-тежко е ранена 62-годишна жена, която е настанена в болница в Русе с наранявания на очите и контузия на главата, без опасност за живота; други две жени са с фрактури съответно на длан и на носни кости, те са освободени за домашно лечение, още 7 от туристите са прегледани в болница и са освободени с порезни рани и контузии.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група, причините за ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство по описа на РУ - Бяла.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са показали отрицателен резултат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари