Един нов случай на коронавирус в Русе

1
Това показва справка в Единния информационен портал към 00:00 часа на 5 юли 2020 г.
Това показва справка в Единния информационен портал към 00:00 часа на 5 юли 2020 г.

Един нов случай на коронавирус в Русе.

Това показва справка в Единния информационен портал към 00:00 часа на 5 юли 2020 г. Случаят е обявен през днешния ден, но РЗИ - Русе още вчера изнесе информация, че се касае за 38-годишна жена, която е гладачка в шивашка фирма.

От първи юли жената проявила оплаквания, изразяващи се в загуба на вкус и мирис. Не съобщава за кашлица или повишена температура. Понастоящем тя е на домашно лечение.

Шестнайсет са установените ѝ контактни лица, съответно четири от семейството и дванайсет от цеха, в който работи. Към момента всички те са добре и без оплаквания, но се намират под 14 дневна карантина. Цехът, в който е работила жената, е затворен временно за дезинфекция със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция.

С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 35, като активните случаи са 18 – 16 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 22% са мъжете, а жените са 78%, което като бройка означава съответно 4 и 14. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 22 са жените, а мъжете са 13.

180 са общо новодиагностицираните лица за страната през изминалите 24 часа.

Ето какво е разпределението на новите случаи в останалите области:

Благоевград – 3; Бургас – 8; Варна – 16; Велико Търново – 16; Добрич - 2; Кюстендил – 6; Пазарджик – 9; Плевен – 8; Пловдив – 11; Разград – 2; Сливен – 11; Смолян – 5; София област – 11; София (град) – 58; Стара Загора – 4; Търговище – 1; Хасково - 1, Шумен - 5, Ямбол – 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари