Само за ден в Русе пострадаха трима души при инциденти с тротинетки

3
Според пътния експерт Свилен Костадинов тези случаи ще се увеличават
Според пътния експерт Свилен Костадинов тези случаи ще се увеличават

Според пътния експерт Свилен Костадинов тези случаи ще се увеличават

Само за ден в Русе пострадаха трима души при инциденти с тротинетки. Сред тях е и възрастна жена, блъсната докато пресича. Тя е настанена в болница.

"Много силно караше той с тротинетката". "Тези тротинетки са много опасни, много".

64-годишната жена била пометена от тротинетка на път за вкъщи. Карал я е 41-годишен мъж, с висока скорост и срещу движението. При удара той се е отървал с контузия на коляното, но жената е в тежко състояние.

"Дойдоха двете линейки, то тука трябва да бъде еднопосочно, накрая трябва да има знак", каза Николинка Крумова, цитирана от БНТ.

"Тротинетките трябва да си имат велоалеи специално. Не може така да се движат ни по асфалта, ни по тротоара".

Според пътния експерт Свилен Костадинов инцидентите с тротинетки ще се увеличават.

Възрастните хора също не са свикнали с тях, да ги възприемат с тяхното движение. Вижда се, че изтеклата информация е за движение на тази тротинетка в посока обратна на посоката на движение на тази улица, тя се вижда, че е еднопосочна, поради което вероятно жената може и да не е очаквала да възприеме движението на някакъв вид средство в тази посока. Вижда се, че има паркирали коли в дясната страна, възможно е видимостта към нея да е била ограничена“, смята гл.ас.д-р Свилен Костадинов /експерт по пътна безопасност/.

При друг инцидент 38-годишен водач в нетрезво състояние се е блъснал с тротинетката си в метално колче в центъра на Русе. Диагностициран е с комоцио. Водачите на електрически превозни средства не бива да развиват скорост по-висока от 25 км. Глобата за нарушителите е 50 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    ЕКСПЕРТ
    Тротинетките да карат по булевард България или булевард Липник. Те са равноправни участници в движението . Каска, протектори , наколенки и си карат като пичове. Защо се харчат милиарди за построяване на специални велоалеи за тях ???!!! Тротинетките да не са със привилегии ??? Да не са извънземни нещо ??? Просто ви изнудват.
  • 15
    8
    Емо Г.
    Шибани инфантили с тротинетки!
  • 10
    7
    Граждани
    Човекът иска да се харесва на хората без мозък, че са от една порода!
  • 21
    6
    Xvvbjggfdr
    Тротинетките ще спрат,когато хората се надигнат!!! Един да го опухат и да му наврат тротинетката на едно сублимно място!!! Това са безмозъчни същества! Дано естествения подбор да действа за тях!!!
  • 17
    5
    Хаха
    Разсмя ме, кметът да направи нещо, да забрани нещо. Та той може единсвено да арестува Мики Маус, да вдига данъците, да си прави селфита и да назначи цели 6 заместници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари