Мъж от Русе и жена от Николово са новите случаи на коронавирус

1
Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 97 души
Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 97 души

Още два нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област за последното денонощие, съобщиха от РЗИ. Това са мъж на 43-годишна възраст от Русе и жена на 71 години от село Николово. Мъжът е в добро общо състояние, без сериозна симптоматика и за момента се намира под домашна изолация. 71-годишната жена е с двустранна бронхопневмония и от вчера е хоспитализирана в Белодробната болница, като засега е в стабилно състояние.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 97 души, като от тях активни са 68. От всички активни случаи към момента 41 са домашно лечение, а останалите 27 са хоспитализирани.

В тежко състояние остава 67-годишен мъж от Русе, който от миналата неделя е интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“.

От всички 68 активни случая в момента 12 души, т.е. 18% не проявяват никакви симптоми, а останалите 56 човека са с различни оплаквания, най-често изразяващи се в суха кашлица, отпадналост, хрема, повишена телесна температура, както и загубва на вкус и обоняние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари