Джо Байдън влиза в болница, прехвърля пълномощия на Камила Харис

0
Камила Харис ще поеме властта, докато американският президент е под упойка за рутинно изследване
Камила Харис ще поеме властта, докато американският президент е под упойка за рутинно изследване

Камила Харис ще поеме властта, докато американският президент е под упойка за рутинно изследване

Президентът на САЩ Джо Байдън временно ще прехвърли правомощията на вицепрезидента Камала Харис, докато той се намира под упойка в болница, каза говорителят на Белия дом Джен Псаки, цитирана от РИА Новости и Фокус.

Това ще бъде първият път, откакто неговата администрация дойде на власт, когато американски лидер прехвърля правомощията си на вицепрезидента.

Псаки каза, че държавният глава ще отиде в медицинския център "Уолтър Рийд" за профилактичен преглед, където ще бъде подложен на рутинна колоноскопия.

„Както в случая с президента Джордж У. Буш през 2002 и 2007 г. и в съответствие с процедурата, предвидена в Конституцията на САЩ, президентът Байдън ще прехвърли властта на вицепрезидента за кратък период от време, докато той е под упойка, “ се казва в писмено изявление на Псаки.

Тя посочи също, че в петък следобед местно време Белият дом ще публикува доклад за здравето на американския лидер след медицинския преглед.

По-рано телевизионната компания CNN, позовавайки се на източници, коментира, че вицепрезидентът се оплаквала, че е ограничена в правомощията си и ѝ се дават умишлено губещи задачи, които не отговарят на нейните компетенции и не ѝ позволяват да се изяви като кандидат за президент в бъдеще. Белият дом отрече съобщенията за нарастващо напрежение между Байдън и Харис, припомня РИА Новости.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари