Две жени са новите случаи на коронавирус в Русе

0
За момента няма нови регистрирани случаи на коронавирусна инфекция както в дом за стари хора „Възраждане“, нито в шивашката фирма, където също имаше бум на заболели
За момента няма нови регистрирани случаи на коронавирусна инфекция както в дом за стари хора „Възраждане“, нито в шивашката фирма, където също имаше бум на заболели

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус за последните 24-часа

Става дума за 19-годишно момиче от гр. Русе, както и за жена на 27 години от село Брестовица. И двете са оставени на домашна изолация, като за момента те не проявяват сериозна симптоматика. При момичето от Русе няма установена епидемична връзка с някои от предходните случаи, докато 27-годишната жена от Брестовица е контактна на другите два случая от населеното място, които бяха обявени през предходните дни. И трите случая в Брестовица са от едно семейство.

За момента няма нови регистрирани случаи на коронавирусна инфекция както в дом за стари хора „Възраждане“, така и в шивашката фирма в Русе, в която през предходните няколко дни бяха съобщени осем заболели от COVID-19 от административния персонал на предприятието. След извършена основна дезинфекция на всички помещения от днес фирмата е подновила дейността си.

Към днешна дата общият брой хора с COVID-19 от дома за стари хора остава 21, като 5 от тях са от персонала, а останалите 16 са обитатели – 8 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години. Припомняме, че петнайсет от домуващите там са хоспитализирани в УМБАЛ „Канев“, а единствено 77-годишна жена, чиято положителна проба беше съобщена вчера и която е в домашен отпуск остава под домашна карантина. Всички те са в стабилно състояние, с изключение на един от тях – мъж на 80-годишна възраст, който е интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“. От 23-ти юли той беше поставен на кислородна терапия. От персонала шофьорът на линейката и електротехникът са на болнично лечение, като те се намират съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ и в УМБАЛ „Канев“. Двете санитарки и медицинската сестра за момента остават под домашна изолация, тъй като са без някакви сериозни оплаквания. Припомняме, че от днес е в ход поетапно изследване с PCR тестове на всички обитатели на социалното заведение.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско достигна 147 души, като от тях активните са 97. От всички активни случаи към момента 61 са на домашно лечение, а останалите 36 са хоспитализирани.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 43 и 54. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 84 са жените, а мъжете са 63, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 259, а за други 6805 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7064.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари