Двама студенти излъгаха Apple с почти 1 милион долара

0
Но сега ги очаква огромна глоба и няколко години затвор
Но сега ги очаква огромна глоба и няколко години затвор

Двама китайски студенти от Орегон излъгаха Apple със сума от почти $1 милион по на пръв поглед банално, но много хитра схема. Но сега ги очаква огромна глоба и няколко години затвор.

Янганг Жоу и Куан Джанг от 2017 година са дали във фирмените сервизи на Apple цели 1493 iPhone с един и същ симптом – не се включва. В тези случаи компанията безплатно подменя „повредените“ айфони с възстановени устройства, работещи без проблеми, пише Kaldata.com.

Всъщност студентите са получавали от Китай фалшиви смартфони, които в сервизите са обявявали за истински, заменяли са ги, а получените от сервизните центрове iPhone изпращали в Китай за продажба. По принцип в Китай може да се сглоби всичко, а в този случай това са били неотличими от оригинала iPhone с евтин хардуер в тях.

Съучастниците на китайските студенти прехвърляли парите от продажбите на банковите сметки на майката на Жоу. Схемата работела безотказно: фалшивите айфони външно са били абсолютно същите, но в сервиза нямало как да проверят, дали хардуерът е оригинален, понеже те просто не се включвали. Никой не се сетил да ги отвори и да види, че хардуерът в тях е пълен боклук. В студентите били открити още около 1500 подобни телефони, приготвени за гаранционна подмяна в сервизите.

Схемата е открита от служителите на Apple, които решили да проверят, защо в сервизите на компанията са се събрали толкова много бракувани смартфони. Но чрез тази схема китайците са успели да сложат в джоба си солидните 895 хиляди долара.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари