Двама души са загинали при нападението в Лондон

0
Заподозреният извършител е застрелян
Заподозреният извършител е застрелян Снимка: BBC

Двама от ранените при нападението с нож близо до Лондон бридж днес са починали, съобщи телевизия Би Би Си, цитирана от Ройтерс и ДПА, предава БТА.

Правителствен източник потвърди информацията за смъртта на двама души, но без да предостави подробности, посочи телевизията.

По-рано полицията съобщи, че при нападението са ранени няколко души, а заподозреният извършител е застрелян.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че инцидентът с нападението в Лондон днес е овладян и похвали хората, спомогнали за неутрализирането на нападателя с нож, ранил няколко души в района на "Лондон бридж", преди да бъде застрелян от полицията, предаде Ройтерс.

"Искам да отдам почит към изключителна храброст на тези членове на обществото, които физически се намесиха, за да защитят живота на други хора. За мен те са най-доброто в нашата страна и аз им благодаря от името на страната ни", заяви днес Джонсън по телевизията.

"Тази страна няма да бъде сплашена или разделена от такива атаки", добави той.

Премиерът изрази съчувствие към пострадалите и заяви, че всеки, който има нещо общо с това престъпление или е участвал в атаки, ще бъде изправен пред правосъдието.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин каза, че е шокиран от случилото се и също изрази съчувствие към пострадалите. Партията му съобщи, че е прекратила предизборната си кампания в Лондон заради инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари