Двама братя откраднаха 19 000 лева от пенсионер

0
Единият си купил кола с част от парите
Единият си купил кола с част от парите

Прокуратурата в Добрич внесе в съда дело за кражба на 19 000 лева от дома на възрастен мъж

Районната прокуратура в Добрич внесе в съда дело за кражбата на 19 000 лева от дома на възрастен мъж в село Паскалево. За обвинителния акт срещу двамата братя Б.Б. /44 г./ и Д.Б. /33 г./ съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

В края на януари тази година Б.Б., който бил съсед на възрастния мъж и неведнъж посещавал дома му, отишъл да гледат заедно футбол. Домакинът /88 г./ излязъл от къщата за минути. По делото е установено, че Б.Б. знаел съседът му къде държи пари и взел сумата от около 19 000 лева, които скрил в дрехите си. Б.Б. споделил за стореното с брат си и му дал част от парите. По-малкият брат се възползвал от сумата и я изхарчил за свои нужди, като си купил и лек автомобил, поясняват от държавното обвинение.

При разследването при претърсвания на адресите на двамата братя са намерени 11 000 лева, които са иззети и след приключване на съдебното производство ще бъдат върнати на пострадалия. Съдът вече е наложил запор върху лекия автомобил, закупен с част от откраднатото, посочват от прокуратурата.

Ако двамата братя бъдат признати за виновни, Б.Б. може да получи "лишаване от свобода" за срок до 8 години, а Д.Б. - за вещното укривателство от една до шест години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари