Доцент Кунчев посочи трите причини, заради които ваксинираните влизат в болница

2
„Хората с антитела с нищо не допринасят за това да овладеем пандемията. Аз лично бих предложил да отпадне издаването на зелен сертификат. Безумно е и издаването на зелен сертификат веднага щом се постави първа игла“, категоричен бе доц. Ангел Кунчев
„Хората с антитела с нищо не допринасят за това да овладеем пандемията. Аз лично бих предложил да отпадне издаването на зелен сертификат. Безумно е и издаването на зелен сертификат веднага щом се постави първа игла“, категоричен бе доц. Ангел Кунчев Видео: NOVA

Това са ниската имунизация у нас, още по-ниските нива на поставени бустерни дози и това, че Омикрон успява да заобиколи имунитета, създаден само от имунизация

„Всичко зависи от това е кой момент е въведена карантината. Ако вече е издадена заповедта за карантина, то тя важи за по-дълго време – всичко, което е в заварено положение важи“. Това заяви в „Здравей, България“ по NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев във връзка с новата COVID заповед, променяща дните за карантина.

„Знайте, че по целия света никой на никого не се обажда да се карантинира. Хората си знаят – болни ли са, контактни ли са – карантинират се. Твърденията, че ваксините не работят са тотално неверни. Те обаче не са толкова активни при Омикрон. Няма 100% предпазване каквато и ваксина да си сложим“, допълни доц. Кунчев.

„Не е толкова фатално, че много важни политици са под карантина. Да, това усложнява нещата, но много от бизнесите работят така от близо две години. Контактът е сериозен, защото са били в тяхно пространство за дълго време. Знайте, че общо хората, които може да бъдат карантинирани са 28. Не мисля, че е безотговорно поведението на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Той е ваксиниран – едва ли кара тежка форма на заразяването, но е възможно предава заразата. Все пак пълна защита няма – един американски колега да речем бе предложим „решение“ – „Да заключим цвета за 14 дни“. Но това не е опция“, каза доц. Кунчев.

Той призна, че все повече ваксинирани влизат в болница, а за това главният държавен здравен инспектор посочи три причини – ниската имунизация у нас, още по-ниските нива на поставени бустерни дози и това, че Омикрон успява да заобиколи имунитета, създаден само от имунизация.

„Малко над 30% са ваксинираните у нас, но изводът е един – не е достатъчно“, каза доц. Кунчев.

„Хората с антитела с нищо не допринасят за това да овладеем пандемията. Аз лично бих предложил да отпадне издаването на зелен сертификат. Безумно е и издаването на зелен сертификат веднага щом се постави първа игла“, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    13
    Тортобаг.
    Оо, пълно с ваксАрски интелектуалци. Айде джаскайте по 10 или н доза....То и без друго всяка година ще се боцкате. Ако не вярвате - питайте шефа на "Пфайзер". Иначе някои от нас са с отклонения - да. Определено когнитивни. Използваме мозъците си за да мислим. За интелектулаца - психолог, очевидно тази дейност се извършва от задника му или ..кой знае с кое..
  • -3
    12
    робин худ
    Ало ваксърите накрая да не се окажете глупаци в собствените си очи така най боли но има време все още тик так ще го усетите споко погледнете статията по долния ми коментар Доцета нещо да кажеш
  • -2
    11
    робин худ
    https://ruse.news/index.php/2022/01/12/vaksinirana-mlada-jena-e-purviat-sluchai-na-omikron-v-ruse/?fbclid=IwAR1Mwr0CAjVD_tXe_TiJ5dKuUe6C2KMpuD24gT-BfTF0p_J4Tf9M62FG6Lo За всички който държат да се зомбираме за неше здраве смешници сложете си абокати да не губите време с другите дози Честито
  • -2
    10
    RUSENKA
    ВАКСИНИТЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ТЕЖКО БОЛЕДУВАНЕ И СМЪРТ ,А НЕ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ,КАК ДА ВИ ГО ОБЯСЯТ ОЩЕ ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ТЪПИ БЕ ХОРА.
  • 4
    9
    AНИ
    ЕЙ НЯМА ПО ТЪП НАРОД ОТ НАС,ТОЯ КОСТАДИНОВ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ,А НЕГОВИТЕ СИМПАТИЗАНТИ СА ЕДНИ НЕУСПЕЛИ '''ПАТРИОТИ''',ЛЕВСКИ АКО ВИ ГЛЕДА,НАПРАВО ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ВСИЧКО,КОЕТО Е ДАЛ ЗА РОДИНАТА.УЖАС,НЯМАМ ДУМИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари