Дистанционното обучение в Русенския университет продължава до 13 май

0
За провеждането на учебния процес се използват платформи за електронно обучение и комуникация
За провеждането на учебния процес се използват платформи за електронно обучение и комуникация

Студентите на Русенския университет ще се обучават дистанционно до 13 май тази година.

Това съобщиха от висшето училище.

За провеждането на учебния процес се използват платформи за електронно обучение и комуникация, съгласно учебния разпис и със 100 процента ангажираност на студентите за срока на обявеното извънредно положение.

Междувременно бе съобщено, че Русенският университет вече е част от новата национална пътна карта за научна инфраструктура 2021-2027 година. Висока международна оценка е получил един от най-мащабните нови проекти на университета - "Дигитални технологични системи за чиста и сигурна околна среда - 5D ALLIANCE 2019-2028", което е било съобщено в писмо на заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева до ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Колаборативна стратегия и изграждането на уникална дигитална инфраструктура са се оказали печелившият ход на Русенския университет, който е успял да обедини иначе конкуриращи се висши училища и институти да му партнират в проекта "5D ALLIANCE".

Този визионерски подход е впечатлил международните оценители и проектът е получил своето заслужено място в актуализираната пътна карта на националната научна инфраструктура (НПКНИ).

"Създаването на Алианса е не само в унисон с мисията на русенското висше училище да бъде университет на бъдещето, но и предпоставя водещата му роля за развитието на целия Дунавски макрорегион. Това ще бъде постигано поетапно на три фази чрез реализацията на проекта за "5D ALLIANCE" през новия програмен период 2021-2027". "5D ALLIANCE" се превръща в запазена марка на Русенския университет и е избран от експертен панел от европейски оценители като значим национален изследователски инфраструктурен комплекс, който да бъде реализиран приоритетно", обясняват от висшето училище.

Проектът предвижда създаването на изследователски инфраструктурен комплекс, който съчетава три различни форми на научна инфраструктура - уникална, дигитална и разпределена. В него е планирано изграждането на седем интердисциплинарни лаборатории в Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари