Директорът на Математическата гимназия: Вземат се всички мерки

0
Галина Бобева обаче смята, че винаги може да дойде неустановен заразен ученик, който да разпространи вируса
Галина Бобева обаче смята, че винаги може да дойде неустановен заразен ученик, който да разпространи вируса

Директорката на Математическата гимназия - Галина Бобева изрази несъгласие с публикация на русенски ежедневник, че отбелязването на патронния празник на училището е довело до бум на разпространението на коронавирус сред възпитаниците на школото.

Заглавието на въпросната статия гласи: „Патронният празник в Арена Русе вкарал коронавируса в Математическата“.

До този момент нито РЗИ, нито Областният щаб са излизали с констатации и становища, че „Патронният празник в Арена Русе вкарал коронавируса в Математическата“.

Заболели от Ковид-19 учители и ученици от гимназията има от началото на учебната година. Ученик с положителен тест бе установен на 15 септември. Десет дни преди провеждането на юбилея с Корона вирус са диагностицирани две учителки, други трима колеги бяха карантинирани като контактни. Няколко ученици също бяха карантинирани като контактни на болни членове на семействата си.

В гимназията се вземат всички противоепедимични мерки. Въпреки това не може да има пълна гаранция, че в голямата училищна общност няма да дойде неустановен заразен ученик, който да разпространи вируса сред съученици и учители.

Твърдението „Доказано е, че заразата в МГ „Баба Тонка“ се е разпространила след отбелязването на патронния празник“ е груба манипулация и нарушаване на журналистическата етика. Подобни факти не само, че всяват страх и притеснение у много родители, а в същото време невярното разспространение на данни е подсъдимо, заявява Галина Бобева пред Утро.

Припомняме, че Dunavmost публикува писмо на притеснена майка на дете от МГ по този повод. В коментарите към статията се включиха и други родители от гимназията, които се възмущаваха защо празникът не е отложен, а една майка съобщи, че детето й също се е разболяло след мероприятието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари