Директорът на БАБХ: Свикнах да се движа с охрана

0
Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП „Капитан Андреево”, оповести проф. Христо Даскалов
Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП „Капитан Андреево”, оповести проф. Христо Даскалов Видео: NOVA

Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП „Капитан Андреево”

Това заяви изп. директор на БАБХ проф. Христо Даскалов в студиото на "На фокус" по NOVA

Пропукването в системата при ГКПП „Капитан Андреево” има едно обяснение и то е пари”, посочи той.

На този пункт годишно минават 110 000 камиона, натоварени с по 20 тона продукция храна. 70 000 от тях подлежат на финосанитарен контрол. От всеки един камион идват огромни средства. Когато се извършва и лабораторния контрол, сумата надхвърля 180 000 лв. на един камион. Представете си обемите от средства, ако ти контролираш тази дейност. Само 10 процента от тях влизаха в държавата”, каза Даскалов

По данни на фирмата около 1,5-2% от пробите, които са били изследвани, са били положителни. Според нашите данни 10% от пробите са положителни с пестициди. Изследвали сме 800 проби, 80 от тях са положителни. Зад всяка проба стоят 10 тона. Това говори, че тонове храни с пестициди са влизали у нас. Няма друго обяснение”, коментира изп. директор на БАБХ.

Всички органи са сезирани във връзка със случая.

Относно заплахите към него той каза: „Свикнах да се движа с охрана. Близките ми се притесняват за мен. Малко съм притеснен. Приемам заплахата философски. Това е част от тази опасна игра, която някои хора водят в България вече от десетки години”, заяви изп. директор на БАБХ проф. Христо Даскалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари