Христо Даскалов: Служители на БАБХ на „Капитан Андреево“ са били в близки отношения с „Евролаб 2011“

0
Отказах се от охраната си на 30 август, добави уволненият шеф на БАБХ
Отказах се от охраната си на 30 август, добави уволненият шеф на БАБХ Видео: bTV

Отказах се от охраната си на 30 август, добави уволненият шеф на БАБХ

Една част от служителите на БАБХ, работещи на ГКПП „Капитан Андреево“, имаха страх от това, че искаме да направим промяна, защото не тайна, че една голяма част от тях след 20 май се активизираха и започнаха да намират страшно много проблеми, за които те не са загатвали в продължение на 10 години.

Това заяви в студиото на „120 минути“ по bTV уволненият по-рано през седмицата директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Христо Даскалов.

Някои от тях са получавали по 800 лв. и са мълчали и са били прекалено доволни. В един момент тези същите служители започнаха да пишат „кървави писма“, че заплатите са ниски. Беше много интересно тяхното поведение. Една част от тези служители са били в много близки връзки с тази фирма (б.р. „Евролаб 2011“) и само можем да правим догадки какво се е случвало, за да бъдат толкова спокойни 10 години“, добави той.

В студиото на „120 минути“ за първи път зрителите видяха разследването на Марин Николов за дейността на фирмата „Евролаб 2011“ по фитосанитарния контрол на вноса на селскостопанска продукция през ГКПП „Капитан Андреево“, който е и външна граница на ЕС. И научиха за предлагания на Христо Даскалов подкуп.

ГКПП „Капитан Андреево“ беше първата ни стъпка да си върнем държавата, където тя трябва да бъде. Когато говорим за граничния контрол, България е външна граница на ЕС, това значи, че ние трябва да полагаме двойни усилия границата да бъде контролирана от държавата и да изпълняваме всички наши поети ангажименти“, заяви още бившият директор на БАБХ.

Христо Даскалов допълни, че се е отказал от охраната си на 30 август.

Това беше и денят, в който подадох молбата за отпуск, защото на 31 август се обявиха листите за кандидатите за народни представители. Не си представих себе си в центъра на Пловдив или Карлово да ходя с две въоръжени момчета. Слава Богу, засега съм жив и мисля да продължа и за бъдеще така“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Колю
    Ами тези Служителки са съпруги на доверени лица на Частната фирма Как да не са в Близки и Интимни отношения
  • -1
    1
    Инапекторите
    Да в блиски отношения сме Даже много близки Прайм Оргий по време на работа
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари