Дете пострада при катастрофа на булевард "Христо Ботев"

0

Катастрофа, заради нарушаване на дистанция, са изяснявали пътните полицаи вчера в периода на обилните валежи. При нея леко е пострадало дете. 

Около 18:10 ч. екип на пътна полиция е пратен на сигнал за ПТП с пострадали на булевард "Христо Ботев" в Русе, в посока ж.к. "Дружба".

Там 54-годишна жена, управлявала автомобил с марка „Рено Сценик“, е заявила пред полицаите, че не е успяла да спре и е блъснала движещ се пред нея лек автомобил "Хюндай“,който е намалил скоростта поради проливен дъжд и образувало се водосборище. В резултат на инцидента е пострадал леко пътник на 12 г., който се е возил отзад в Рено-то.

След преглед в болницата, детето е освободено за домашно лечение с натъртване в областта на гърдите.

"Хора много ви моля, когато шофирате не бързайте. Пазете и другите, защото те също имат деца и семейства. Всички бързате да се приберете, но мислете и за другите водачи на пътя. Този удар е с 70 км в час и виждате какви щети е нанесъл удара. Слава на Бог родителите ми и брат ми са живи и здрави и добре, че са имали колани.", призова във фейсбук г-жа Димитрова.

И още една катастрофа е станала заради нарушаване на дистанция. При нея леко е пострадала 37-годишна шофьорка.

Сигнал за произшествието на ул. "Студентска" е получен около 12:55 часа и на адреса е изпратен екип на пътна полиция. Там униформените са установили, че автомобил „Фолксваген“, управлявано от 33-годишен не е успял да спре навреме и се е блъснал в намаляващ пред него автомобил "Тойота-Айго", с водач 37-годишна жена, спиращ на червен сигнал на светофара.

Екип на спешна помощ е посетил местопроизшествието, тъй като водачката се е оплакала от болки в областта на шията. Тя е била отведена и прегледана в болница „Канев“, след което е освободена за домашно лечение с повърхностна травма. Екипът на сектор „Пътна полиция“ е документирал случая, като полицаите посочват причина - нарушаване правилата за дистанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари