“Демократична България” предлага безсрочно настаняване на украинските бежанци

0
Недопустимо е да се поставя под съмнение ангажираността на България към грижата за украинските граждани, казват от ДБ
Недопустимо е да се поставя под съмнение ангажираността на България към грижата за украинските граждани, казват от ДБ Снимка: БГНЕС

Недопустимо е да се поставя под съмнение ангажираността на България към грижата за украинските граждани, казват от ДБ

Демократична България” внесе в парламент проект за решение за безсрочно удължаване на програмата за подслон и подпомагане на бежанците от Украйна със статут на временна закрила - до отпадане на необходимостта от такава помощ, предава БТА.

Правителствената програма за настаняване на бежанци от Украйна изтече в края на октомври и бе удължена до средата на ноември. Според ДБ обаче трябва да се намери трайно решение и проектът задължава Министерския съвет да отчете изпълнението на досегашната програма, да подготви разчети с необходимите средства за продължаването ѝ и да предприеме мерки за интеграцията на разселените украинци, включително чрез стратегия за осигуряване на достъп до социални, здравни и образователни услуги.

“С настъпващия зимен период е недопустимо да се поставя под съмнение ангажираността на Република България към грижата за украинските граждани, бягащи от война, още повече че става въпрос за представители на най-уязвимите групи - жени, майки с деца, възрастни хора”, се казва в мотивите на проекторешението..

Според “Демократична България” краят на войната в Украйна и последиците от нея не могат да бъдат предвидени, което налага и продължаването на програмата за подпомагане на украинските бежанци, без да ѝ се поставя срок. В края на зимата правителството трябва да даде оценка и анализ на програмата и нуждата от адаптиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Еленски
    Националните предатели от ДБ нямат място в парламента.
  • 0
    6
    Илиян
    Може да ги настанят в хола на Христо Иванов примено…
  • 2
    5
    Вержи
    Знаят само да предлагат нещо тия от ДБ, реално нищо не правят.
  • 6
    4
    русенец
    Аз лично нямам нищо против ДБ да настанява който си иска в СОБСТВЕНИТЕ си почивни бази. В работата на останалите бази да не се бърка. Прочие предлагам забрана български партии, фондации, институтчета и прочие паразити да се финансират от чужбина.
  • 5
    3
    ...
    Хоботът със 7%, пардон 7 см. пишка да си затваря омерзителната американска човка. Той е никой за да дава такъв тон за песен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари