Украински бежанци започват интензивни курсове по български в Русе

1
33-ма души започват курсове по български език с акцент върху професионалното ориентиране
33-ма души започват курсове по български език с акцент върху професионалното ориентиране Снимка: „Каритас“

33-ма души започват курсове по български език с акцент върху професионалното ориентиране

30 жени и трима възрастни мъже, всички те бежанци от войната в Украйна, започват тази седмица в Русе интензивни курсове по български език с акцент върху професионално ориентиране. Занятията се провеждат в обновената зала на Хуманитарния център на „Каритас“ в Русе, предаде БНР.

Учебната програма е съобразена с нуждите на украинските граждани. Курсистите са разпределени в три групи според нивото на владеене на езика. Очаква се програмата на обучението да бъде одобрена от Катедрата по български език и литература на Русенския университет и това да бъде отразено в сертификатите, които ще получат успешно завършилите.

Обучението се организира от Русенската католическа организация „Каритас“ като част от инициативата „Достъп до пазара на труда за бежанци от Украйна и от други страни на произход“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Име
    Ако учат български, желаят да остана тук, да се трудят като всички останали хора, без дундуркане и привилегии, защо да не са добре дошли?! Само че някак си не ми се вярва.
  • -4
    5
    Хаха
    Ах колко жалко е да си фен на Путин и да се мразиш!
  • 8
    4
    фена на Путин
    Ами ще започнат, защото в западна европа ги чака гола проституция и сексуално експлоататорство от най-свиреп клас. Гъзовете им няма да успяват да изсъхват от шибане. Усетиха се и сега скочиха на учебниците в хубавия топъл климат. И да ни научат химна да пеят правилно, а не да ми крякат сало украини. Гладно мизерно племе с огромно его.
  • 5
    3
    Сатана Z
    Не са добре -дошли!!! Да не се имат за миропомазани! Държавата няма пари за собствените си граждани, които цял живот за работили за да имат спокойни старини, а урките им стопиха животеца с това тяхно преселение. И какви братя може да са хохлите, които действаха сатаниннски в продължение на 8-10 години? Защо сега трябва да им дундуркаме жените и старците с които ни натресоха? С какво са по-убави от крадливите и умирисани мангали, които така или иначе тунтуркаме от комунизъма насам (преди това и те бачкаха)?
  • -7
    2
    Путлер капут
    Добре дошли са нашите украински братя и сестри! България ще ги приюти и защити от тероруZZките окупатори! Героям слава!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари