Делегация от Волгоград е на посещение в Русе

0

Днес, 25.11.2016 г., зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров посрещна делегация учители от побратимения на Русе руски град Волгоград.

Те са тук по повод 55-годишния юбилей на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”, с което от 2009-а година насам са в добри партньорски отношения. Руските преподаватели ще вземат участие в Национална конференция на 26-ти ноември и онлайн-конференция с Волгоград, която беше вчера. По време на срещата в Общината присъства и дългогодишният преподавател по руски език в СУЕЕ г-жа Маша Станчева.

По време на срещата г-н Григоров представи управленската програма на Община Русе, която касае образователната дейност в града. „Работим усилено за създаването на по-добри условия в учебните заведения. Само за няколко години успяхме да въведем електронен прием, открихме нови детски градини и реновирахме част от училищата, като предстоят още проекти, с които ще се подобри и модернизира образователната инфраструктура.“ – каза зам.-кметът по хуманитарни дейности.

От своя страна делегатите благодариха за поканата и заявиха, че са впечатлени от нивото на учениците, от активните преподавателски програми и добрия старт, които дават училищата в града за добра специализация и бизнес реализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари