ДБ: Самостоятелното явяване на "Продължаваме промяната" на избори е грешка

0
Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология.
Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология. Снимка: BulgariaOnAir

Политолози обясняват решението с желанието на Петков и Василев да привлекат по-широк спектър от избиратели

След новината, че "Продължаваме промяната" няма да се коалира предизборно с "Демократична България" бившият депутат Стоян Михалев предупреди, че има "сили на реставрацията, които са много доволни от това решение".

"Демократична България" отчита решението на "Продължаваме промяната" да се яви самостоятелно на предстоящите избори като грешка. Според дясната коалиция - формацията на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа сила без тях.

"Математически, ако бяхме заедно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е абсолютно сигурен, което би дало възможност да се създаде правителство на реформаторските сили. Сега в тази ситуация този шанс е поставен под въпрос и силите на реставрацията вероятно ще са много доволни от това решение", коментира Стоян Михалев от ДБ пред Bulgaria ON AIR

Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология.

"2+2 предизборно почти никога не е равно на 4 следизборно, както може да се види на коалицията на националните партии. "Демократична България" има ядро от избиратели, а "Продължаваме промяната" все още търси и намира себе си на много различни места", смята социологът Петър Петров.

Всъщност двете формации са много близки идеологически, показва "политическият компас" на Ивайло Динев, който позиционира българските партии на база на техните програми.

Решението - да не се коалират предизборно, политологът си обяснява с желанието на Кирил Петков и Асен Василев да привлекат по-широк спектър от избиратели.

"Те се опитват да си изградят имидж на центристка партия, за да могат да привлекат разочаровани избиратели от левия спектър, които са периферията на БСП. Странейки от ДБ те рискуваха да загубят от периферията от предишните избори", обобщи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    sAS
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари