Четири сребърни медала за Русе на Европейското по вдигане на тежести за младежи

0

И тримата представители на ТСК завоюваха медали във Финландия

Четири сребърни медала завоюваха във втория ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи, възпитаниците на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Първенството тази година се провежда в Лапландия, близо до Северния полярен кръг.

И тримата представители на ТСК включени в националния тим излязоха на състезателния подиум в съботния ден, но в различни часове. Плътно до тях бяха старши треньорът на националния тим Иван Иванов и един от двамата лични треньори на младите щангисти – Радослав Атанасов.

Първа на състезателния подиум излезе европейската шампионка при жените от първенството в Москва тази пролет, Надежда Мей Нгуен, която стана вицеевропейска шампионка при момичетата до 23 години в категория до 49 килограма. Тя завоюва общо три сребърни медала – в двубоя и двете отделни движения. Русенската тежкоатлетка записа два успешни опита в първото движение  изхвърляне – на 67 и 72 килограма. При второто движение – изтласкване, Надежда отново записа два успешни опита – на 80 и 85 килограма. Това и донесе общ двубой от 157 килограма от двете движения, което беше достатъчно за сребърното отличие.  

Втори на подиума излезе Денис Данев, който се състезаваше в категория до 55 килограма в групата за юноши до 20 годишна възраст, който записа пето място при дебюта си на подобно състезание. Той успя да направи само един успешен опит в движението изхвърляне – на 90 килограма. Във второто движение изтласкване, Денис успя да вдигне успешно два пъти щангата над главата си на 110 кг. и на 115 килограма. Така той събра общ двубой от двете движения от 205 килограма.

Последен на подиума излезе европейският шампион при мъжете от Москва Ангел Русев, който този път се състезава в новата за него категория до 61 килограма в групата за юноши до 20 години. Ангел събра общ двубой от 258 килограма от двете движения, което му отреди пето място в крайното класиране. В първото движение изхвърляне, той записа успешен опит само на 105 кг. Във второто, изтласкване, Русев започна с успешен опит на 145 кг., който беше последван от още един успех на 153 кг. Този резултат му донесе сребърен медал в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари