Черен КОВИД рекорд в Русе: 294 са новите случаи само за денонощие

1
На болнично лечение в областта се намират 198 души, като 57 от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 198 души, като 57 от тях са в реанимация

Пореден тревожен ковид-рекорд отбелязват здравните власти в Русенско за изминалото денонощие. Само за последните 24 часа новите случаи на Ковид-19 са 294

 Предният рекорд бе отчетен на 4-и този месец, когато само за ден заразените стигнаха 256.

През вчерашния ден отново най-много заболели има в община Русе – 257. Петнайсет заболели има в Бяла, по девет в Иваново и Сливо поле, двама в Борово, както и по един във Ветово и Две могили. Без нови случаи са единствено населените места от община Ценово. Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 177. Двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 2483, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 26 755, а преболедувалите 22 642.

Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната, а най-малко регистрирани заразени има в Разград – 37. На болнично лечение в областта се намират 198 души, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 190, от които 9 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 116 652 имунизации, като повторна доза са получили 55 170 души. Бустерна доза са си поставили общо 15 113 русенци. Само за последните 24 часа са извършени 673 имунизации, от които три са на деца между 12 и 18 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    88
    Оляхте се!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари