Борис Джонсън: Путин може да използва химическо оръжие в Украйна

0
Британският премиер каза, че руският президент е допуснал „катастрофална грешка“
Британският премиер каза, че руският президент е допуснал „катастрофална грешка“

Британският премиер каза, че руският президент е допуснал „катастрофална грешка“

Борис Джонсън се опасява, че Русия може да използва химическо оръжие във войната си срещу Украйна, предаде Sky News, цитиран от Факти.бг.

Премиерът каза, че единственият начин да приключи войната в Украйна е, ако руският президент Путин разбере, че е допуснал „катастрофална грешка“.

През последните дни Москва обвинява Киев, че складира химически оръжия на своя територия – нещо, което беше отречено от Украйна. Според Борис Джонсън тази тактика на Русия е „като по учебник” – те започват да обвиняват Украйна и САЩ, че имат такива оръжия, след което самите те ги използват във военни действия и срещу цивилно население.

„Виждали сте го в Сирия. Виждали сте го дори в Обединеното кралство. Това правят те (руснаците). Това е цинично, варварско правителство", каза британският премиер.

Относно това дали има компромис, който да накара Русия да спре инвазията, Борис Джонсън каза, че „зависи единствено от Путин”.

„Мисля, че той трябва да разбере, че е направил катастрофална грешка. Всеки може да види, че нещата не се развиват по начина, по който се надяваше Москва, добави премиерът. „Мисля, че най-добрият му ход е да се оттегли, да прекрати насилието и да позволи да започнат мирни преговори“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Борис Джонсън
    Борис Джонсън: Украйна може да използва химическо оръжие в Украйна.
  • 0
    3
    Ало, Борка
    Ам то в Украйна имало биологично оръжие на САЩ - това не те ли притесни?!?
  • 0
    2
    Иван иванов
    Рошльото дали си вярва на казаното от него???
  • 0
    1
    Иван иванов
    Този рошльо дали си вярва на изказването си ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари