Владимир Путин: И четиримата терористи са задържани, бягали са към Украйна

1
Руският президент нарече "кървав варварски терористичен атентат" снощната атака в концертна зала край Москва
Руският президент нарече "кървав варварски терористичен атентат" снощната атака в концертна зала край Москва Снимка: © РИА Новости / Алексей Дружинин

Руският президент нарече "кървав варварски терористичен атентат" снощната атака в концертна зала край Москва

Всички четирима непосредствени извършители на атентата край Москва са открити и задържани. Това заяви в телевизионно обръщение към нацията руският президент Владимир Путин. Той нарече "кървав варварски терористичен атентат" снощната атака в концертна зала край Москва, при която загинаха 143-ма души. Президентът поднесе съболезнование на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур. Путин изнесе подробности около арестуваните, предаде БНТ.

"Те са се опитали да се скрият, движейки се към Украйна, където, по предварителни данни, за тях от украинска страна е подготвен прозорец за преход на държавната граница. Като цяло са задържани 11 души. Федералната служба са сигурност на Русия и другите правоохранителни органи работят за разкриване на всички способствали терористите: на тези, които са им осигурили транспорт, които са им осигурили изход от местопрестъплението, които са им подготвили тайници с оръжия и боеприпаси", подчерта Путин.

Афганистанският клон на групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката в свои канали в социалните мрежи. Източник от американското разузнаване потвърди по-късно, че ислямистката организация е отговорна за нападението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Тия ще си кажат всичко
    Е ся вече ѝ ебаха мамата на Украйна. Или на остатъците от нея.
  • 3
    2
    до фъркатото
    ами Брянск определено не е в посока към Таджикистан и други подобни, а това към Хага колко скоро, преди да се пенЦионираш или след?!?
  • -8
    1
    птица
    Глупости, ще бягат към Украина, скоро ти ще бягаш към Хага.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари