Болките са ужасяващи, болкоуспокояващите вече не ми действат!

0
Семейство преживява само с 300 лева на месец, а Малинка се нуждае от 4 500 лева за операция
Семейство преживява само с 300 лева на месец, а Малинка се нуждае от 4 500 лева за операция Снимка: Марица

Семейството на Малинка и Стефан Шутови се бори с действителността с едва 300 лева на месец.

Двамата са от село Забърдо, но по волята на съдбата останали без имот в Родопското село. Преди четири години решили да си пробват късмета в големия град. Избрали Пловдив, защото вярвали, че тук има повече възможности за работа. Всичко вървяло добре, докато Малинка не получила остри болки в лявата ингвинална област. Това силно ограничило движението на тазобедрената става. Лекарите  обяснили, че спасението е само в операцията.

Съпрузите се обръщат към редакцията на „Марица“ с молба за помощ.

„Преживяхме големи нещастия и сега едвам свързваме двата края“, разказа пред сълзи Малинка. "Аз съм в активна възраст, а не мога да си намеря работа, защото в момента едва ходя. Като ме видят, всички ме съжаляват, но работа за сакати няма“.

Операцията, през която трябва да премине жената, струва 4500 лева - сума, непосилна за клетото семейство. Те ще трябва да заплатят и 240 лева за престоя в болницата, а Здравната каса отпуска 1080 лева. Сумата, която семейството трябва да събере, е 3660 лева.

Болките са ужасяващи, всичко това ми донесе и проблеми с нервите“, разказа Малинка. „Пия болкоуспокояващи - Диклак и Аулин, но и те вече не ми действат. Хапчетата започнаха да увреждат и черния ми дроб. Лекарите казаха, че ако спешно не се оперирам, ще се стигне до гангрена“.

За издаване на ТЕЛК, жената трябва първо да претърпи операцията. На този етап тя има 32% неработоспособност заради хипертония и проблеми в сърцето.

Мъжът на Малинка Стефан доскоро е работил в ОП „Паркове и градини“. Получил обаче запушване на една от основните артерии, която снабдява мозъка с кръв. Сега е в болнични. Той получава по 300 лева не месец, което е и единственият доход за семейството. „Ако работех, щях да взема кредит за операцията на жена ми. Тъй като съм в болнични, никой не иска да отпусне заем. Сега е едва свързваме двата края, плащаме квартира, ток, вода, лекарства, но сме в безизходица“, вайка се мъжът.

Именно Стефан върши цялата домакинска работа и се грижи за жена си. Двамата пристигнаха, придържайки се един за друг, в редакцията на „Марица“ и помолиха за помощ, за да могат отново да живеят достойно.

В случай,че някой желае да помогне на семейството, е открита банкова сметка в лева в банка Пиреос с титуляр Малинка Филипова Шутова -BG23PIRB80574606044710.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари