Бойко Борисов: Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп

0
Не ние целта да се снимаме с някого, аз имам снимката от камината на Белия дом
Не ние целта да се снимаме с някого, аз имам снимката от камината на Белия дом

Премиерът Бойко Борисов коментира реакциите у нас по повод снимката, на която се ръкува в с президента на САЩ Доналд Тръмп в ООН.

"Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп. Моето мнение е, че тази истерия която се вдигна в България от БСП е безумна. Не ние целта да се снимаме с някого, на някои им е, но моята не е. Че аз имам снимката от камината на Белия дом при предишния президент. Надявам се това да престане, това е непродуктивно и по никакъв начин не е добре да бъде така", заяви Борисов пред журналисти в Ню Йорк.

"Няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи - това на първо четене се сещам като акценти в речта на Тръмп и разбирам защо повечето американци го харесват", изтъкна обаче премиерът, информира Dir.bg.

И добави:

"Гутериш говори за надпревара в ядреното разоръчажаване, мигрантски войни, влошени многополюсни отношения между държавите. От изказванията на Тръмп, Ердоган и всички останали виждате, че всички са за ненамеса във вътрешните работи, всички са за толерантност".

Той даде и пример:

"Виждате полюсите свързани с ОПЕК - как се обърна Тръмп относно цената на американците за газта. Президентът Тръмп за себе си и за САЩ е прав. Той каза:"Губихме милиони работни места, вие не ни уважавате - ОК тогава - намаляваме мизата", сиреч той си е прав за себе си. 70% от парите на НАТО са от Съединените щати".

По думите му "много мътни води започват да текат по мостовете".

"Тези, които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблем. Идва въпрос най-вече за цената - кой ще е най-евтиния газ. По тема военностратегическо партньорство НАТО, връзки със САЩ, подготовка - няма разговор. Ние предлагаме европейски газов хъб "Балкан". Само това може да ни спаси - европейския газов хъб, конкуренцията да определи цената и така потребителите да могат да платят най-ниската цена. Глобалната война е за петрола и газа в момента - това с което се надцакват големите, както и надпреварата с ядреното въоръжение", каза още Борисов.

Той коментира и срещата си с турския президент в Ню Йорк.

"Видяхме се с Ердоган, защото той отива в Берлин. Темите с него са няколко - границата се пази по възможност по най добрия начин и еталон. Стокообменът обсъдихме също", каза премиерът.

И изтъкна, че вчерашната му среща с президента Египет е изключително важна по темата за тероризъма. Още вторник са първите срещи между България и Египет, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари