Бойко Борисов: Ще предложим таван за цената на бензина и нафтата

1
Крадат по лев и 20 и нагоре, заяви лидерът на ГЕРБ
Крадат по лев и 20 и нагоре, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще предложи въвеждане на таван за цената на горивата по подобие на Унгария

Пред симпатизанти в с. Лиляче, община Враца, където партията му завоюва победа на кметските избори, той заяви, че "държавата е катастрофирала" и нападна управляващите за високите цени.

Ще предложим таван за цената на бензина и нафтата. Крадат по лев и 20 и нагоре. Сега ще ни взимат от данъците на нас, за да компенсират на някого 25 ст./л. Защо от всички ще взимаме данъци, за да компенсираме тази глупост? Затова искаме таван 2,70 лева“, каза Борисов, предава Actualno.

Припомняме, че от началото на уикенда в сила е отстъпката за 25 стотинки на литър за гражданите в бензиностанциите у нас.

Борисов предлага и ишлемето на "Лукойл" само за България да ползва дерогацията на ЕС. "Пак ще излезе 2,70 лева. Ако управлявах аз с моите експерти, и пътят ви щеше да е построен, и бензин и нафта щеше да има на 2,70 лева. Цената на тока спокойно можем да я вържем около 100 лева", каза той и повтори тезата си, че тя не била привнесена инфлация, защото България е производител.

"Ако имаше липса на „Мерцедеси“, тогава инфлацията може да се привнесе, защото не произвеждаме. Токът се произвежда в България – два реактора имаме в Козлодуй. Има проблеми с житото, хляба. Производители сме №2 в Европа на слънчогледово семе, а олиото е скъпо. Имаме ресурс в Маришкия басейн, кое вдига цената на тока?", попита Борисов.

Бившият премиер отчете колко театри и читалища възстановили и обновили от ГЕРБ. Уличната мрежа и канализацията също не била на ниво, когато не управлявала партията на Борисов. „Нужен е път, ВиК система, доходи за хората тук. Като имаш магистрала София-Лиляче – събота и неделя ще има посетители. Затова се хвърлихме да правим пътища. За година и половина „Хемус“ щеше да е стигнала Велико Търново, а сега е пустош. Това е година и половина загубено време и в момента искат да дезертират. Изобщо не правиха сметка да правят правителство“, атакува той "Продължаваме промяната" и коалиционните им партньори.

Мисля, че Кирил Петков вече е станал говорител, водещ, само спорта не знам дали води. И му слагат надпис „Ексклузивно“", критикува Борисов медийното отразяване на опонента си. "Освен че осигурил газ, друго не казва. Но не е осигурил, зад себе си има история. Президентът Първанов подписа споразумението с азерите, после го продължих аз, а аз и Ципрас – бившият гръцки премиер – направихме първата копка на гръцката връзка. Той (б.а. - Петков) отиде там и все едно държавата е започнала от него. Ние приехме първия американски газ“, заяви бившият премиер.

2009 г. заварихме най-тежката финансова и икономическа криза. Удържахме и тръгнахме нагоре, решихме я“, твърди бившият премиер и заговори за свое бъдещо управление. Според ГЕРБ истинската социология се виждала на кметските избори в Нова Загора и с. Лиляче, където спечелиха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    '\'\
    Банкянският б0!к0 се изложи като кифла, като от страх си смени мнението и накара партията да гласува за приемане на македония в ес! Целта на врътката му е да получи опрощение от урода от сащническото посолство! След като се изложи като кифла банкянският б0!к0 стана за посмешище в България, а извърши национално предателство към сънародниците си! Ето защо банкянският е национален предател и е хибрид на изчадията от сащ! Скоро ще се коалира с ристюците, ифайло мирчефците заедно с про100$$ к!р0 и @сен!
  • 2
    5
    До 4
    Всичко което каже твоя вожд е лъжа!Това,че ти вярваш на измишльотини е друга работа.
  • -6
    4
    гербер до русенец
    и кое е лъжа бе запъртък?
  • 7
    3
    русенец
    Явно Тиквата пак подкара фабриката за лъжи. Ама то нормално, прост народ и Тиква успява да го излъже.
  • -2
    2
    тук е абсолютно прав!
    Цената на тока спокойно можем да я вържем около 100 лева", каза той и повтори тезата си, че тя не била привнесена инфлация, защото България е производител.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари