Бойко Борисов: „Хемус“ никога няма да бъде построена, Рашков иска да я унищожи

0
"Сега всичко блокира, нула. Какво повече да кажа", посочи още Борисов
"Сега всичко блокира, нула. Какво повече да кажа", посочи още Борисов Снимка: Фейсбук

"Сега са се съсредоточили в това да унищожат АМ “Хемус”. Мога да сложа подпис под всичко, че по-евтин строеж от това, което ние бяхме предвидили, никога няма да има. Ще е в пъти по-скъпа. АМ “Хемус” никога няма да бъде построена. Рашков всеки ден излиза и говори срещу нея"

Думите са на бившия премиер Бойко Борисов и дойдоха почти паралелно с пресконференцията, дадена след мащабните проверки за строителството на аутобана и откритите редица нарушения, пише  FROG NEWS. Стана ясно, че над 70% от средствата само за един Лот, са били изнесени със сакове и чували. Превежданите авансово суми са се движили между различни фирми, имащи за цел да прекъснат връзката между търговските дружества, подписали договора, “Автомагистрали” ЕАД и крайния изпълнител. Буферната фирма незабавно превежда получените суми към банкови сметки на създадени за целта кухи фирми, регистрирани на социално слаби и ниско грамотни лица, голяма част от тях криминално проявени за различни престъпления.

“Сега всички софиянци карат по "Тракия" по 4-лентов път и на Обзор стана тапа. Затова в нашите планове го има това - Тракия, Марица, Люлин, захванахме с ударни темпове Хемус. До края на 2022 година щеше да е готово. Трябва ни Хемус, трябва ни Русе-Търново, трябва ни отсечката Видин-Монтана-Враца. Сега колко време ти трябва да закараш туристи на Белоградчишките скали”, каза Борисов на среща в партийната централа с Националния борд по туризъм.

“Извадихме парите в отделна сметка, за да може да се дострои “Хемус”. Нима Северното Черноморие е по-лошо, но не се ходи, защото няма път. Това, което казвате, ние го правехме и оставаше последната отсечка, защото за самата България целогодишно “Хемус” е по-важна. И пари имаше. Като сложиш инфраструктурата, пречиствателните станции, дотациите в земеделието....пътят за Пампорово 76 км трябваше да го строим вече. Пътят за Самоков не знам правят ли го или не, щеше да е асфалтиран. Пътят Дупница през Самоков за Ихтиман е красота. Сега всичко блокира, нула. Какво повече да кажа", посочи още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари