Вълнуват се от пачките и презервативите. Но пак гласуват за ГЕРБ

1
Шушукат за кражби и злоупотреби, но пак си гласуват твърдо за същото
Шушукат за кражби и злоупотреби, но пак си гласуват твърдо за същото Снимка: Фейсбук

Хиляди се вълнуват от пачките и кюлчетата, от снимките в спалнята на бившия премиер. Шушукат за кражби и злоупотреби, но пак си гласуват твърдо за ГЕРБ. От какво се интересуват българите всъщност?

Коментар на Александър Андреев в Дойче Веле

Дали снимките с пачките евро наистина са от спалнята на бившия премиер г-н Бойко Борисов и дали не са манипулирани – окончателни доказателства за това липсват. Дали 57-те милиона от магистрала „Хемус“ и други сходни суми по сходни проекти са се „разсеяли“ някъде по трасето със знанието или в интерес на бившия премиер г-н Бойко Борисов – окончателни доказателства и за това липсват.

От какво се вълнуват българите

Но дори да би имало такива доказателства, отсега с просто око се вижда, че снимките, пачките, пистолетът и противозачатъчните артикули ще развълнуват повече обитатели на българската територия, отколкото скучните сведения за строителни материали, цени, технологии, асфалт, пътно-строителна техника и вериги от банкови сметки. Независимо дали под балдахина на г-н Бойко Борисов е влизала Мата Хари, Саломе или лейди Макбет, за бъдещето на българската държавност романтичните похождения на бившия български премиер са просто бележка под черта.

Българската държавност не зависи от сексуалния живот на високопоставените си политици, тя не зависи дори от пачките в чекмеджетата им. Българската държавност зависи от това да се спазват законите в страната: да се разследват кражбите на огромни обществени средства и бързо да се подвеждат под отговорност виновните.

В момента обаче нищо такова не се случва. Четири дни преди изборите населението на българската територия се диви на пачките, а партията на бившия премиер г-н Бойко Борисов „Граждани за европейско развитие на България“ уверено продължава да води в допитванията.

Посветените твърдят, че 600 000 души в тази страна продължават уверено да гласуват за гореспоменатите, просто защото са пряко и фатално материално зависими.

Как изглежда България отвън?

За корупционните зависимости в България се пише и говори не от вчера. Тези дни редица западноевропейски медии отново черно на бяло написаха, че страната е корумпирана и повториха предположението, че дългогодишният премиер има принос за това. Така се виждат нещата отвън.

Но какви са „нещата“ всъщност? Тук няма как човек да не сети за така наречения „патешки тест“: „Ако нещо изглежда като патица, плува като патица и квака като патица, то най-вероятно е именно патица“…

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари